Τοπικά Νέα

Μερκούρης προς Πρόεδρο Ο.Ε. Τριφυλίας: “Μην μας αντιμετωπίζετε απαξιωτικά”

Δείτε τι αναφέρει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας, κ. Δ. Στριμπάκο, ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Γιάννης Μερκούρης.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κυπαρισσία 30-11-2020

ΠΡΟΣ: Κύριο Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής

Δήμου Τριφυλίας

Κύριε Πρόεδρε

Την 24η Νοεμβρίου 2020 σε έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, το άνοιγμα των φακέλων των προσφορών για την προμήθεια ασφαλτικών.(αριθ. απόφασης 282/2020).

Την επομένη, Τετάρτη 25η Νοεμβρίου, σε έκτακτη πάλι συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου ζητήσατε την ανάκληση της αριθ.282/20 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και ορισμού άλλης ημερομηνίας για το άνοιγμα των φακέλων αποσφράγισης προσφορών για την προμήθεια ασφαλτικών. Η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Τετάρτης ήταν και θέμα  η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΤ για το έργο ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων.

Σε διάστημα μίας ώρας είχατε απαίτηση να ενημερωθούμε για την προγραμματική σύμβαση, μην ξεχνάτε ότι έχουμε εγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση και με δική σας θετική ψήφο, και να συμμετάσχουμε στη δια περιφοράς συνεδρίαση. Αν ήταν δυνατόν να γίνει αυτό σοβαρά και υπεύθυνα.

Την Πέμπτη 26η Νοεμβρίου με νέα πρόσκληση μας καλείτε σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση τη Δευτέρα 30-11-2020. Το θέμα της προγραμματικής σύμβασης ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων δεν περιλαμβάνεται στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και ο λόγος, έπρεπε να διορθώσετε το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης διότι περιείχε λάθη και ανακρίβειες. Ήταν ένα κείμενο το οποίο περίτρανα απέδειξε το πόσο ανεύθυνα λειτουργείτε ως Δημοτική Αρχή.

Την επομένη της πρόσκλησης μας ενημερώνετε ότι το θέμα του ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων θα είναι στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου στα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης. Προλάβατε κάνατε τις απαραίτητες διορθώσεις!!

Κύριε Πρόεδρε

Γνωρίζετε ότι, αν δεν το γνωρίζετε οφείλετε να ενημερώνεσθε, ότι προαπαιτούμενο της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί η εγκεκριμένη μελέτη για το έργο. Έχουμε μελέτη κύριε Πρόεδρε; Εάν δεν υπάρχει μελέτη ,εξ όσων γνωρίζω και εσείς γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει μελέτη ,τότε προς τι αυτή η βιασύνη που μας εξέθεσε όλους; Ποιο είναι τελικά το ποσό ; Τρία διαφορετικά μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Κύριε Πρόεδρε

Το πώς θα λειτουργήσει το συλλογικό όργανο, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, είναι δική σας αποκλειστική αρμοδιότητα και όχι των έμμισθων και άμισθων συμβούλων. Τη μία ημέρα να αποφασίζουμε την άλλη να ανακαλούμε, να εισάγετε θέματα για συζήτηση απροετοίμαστα και ελλιπή, σας και μας εκθέτουν όλους. Έχετε υποχρέωση να σέβεστε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και να τους παρέχετε έγκαιρη ενημέρωση των θεμάτων και όχι συνεδριάσεις κατεπείγουσες. Απαραίτητος ο επαρκής χρόνος ενημέρωσης και προετοιμασίας. Μην μας αντιμετωπίζετε απαξιωτικά.

Με τιμή

Ιωάννης  Μερκούρης

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΤΏΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΌΤΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΆ. ΞΕΧΑΣΕΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΛΟΙΠΌΝ ΌΤΑΝ ΔΟΙΗΚΟΥΣΑΤΕ ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΠΌΣΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΆ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΎΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΧΘΕΊΤΕ ΟΎΤΕ ΝΑ ΛΎΣΕΤΕ ΈΝΑ ΠΡΌΒΛΗΜΑ. ΞΕΧΝΑΣ ΓΡΉΓΟΡΑ ΛΟΙΠΌΝ. ΕΓΏ ΟΜΩΣ ΘΥΜΑΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ. ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΛΑΨΟΥΡΙΣΤΕ. ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΤΙ ΚΆΝΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΤΩΡΑ. ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ. Μ Α Σ Α Ν Τ Ι Μ Ε Τ Ω Π Ι Ζ Α Τ Ε Κ Α Τ Ι Π Α Ρ Α Π Α Ν Ω Α Π Ο Α Π Α Ξ Ι Ω Τ Ι Κ Α. Δ Ε Ν Μ Α Σ Υ Π Ο Λ Ο Γ Ι Ζ Α Τ Ε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button