Τοπικά Νέα

Μεσσήνη – Ριζόμυλος & Μεσσήνη – Λάμπαινα: Με συνοδηγό τον θάνατο

Τροχαία και αυτοδιοίκηση μπορούν να αλλάξουν την εικόνα.

 

Γιάννης Λάσκαρης: Επικεφαλής συνδυασμού Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης-Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης

 

Ένα άθλιο οδικό δίκτυο θα ακολουθήσουν και φέτος εκατοντάδες επισκέπτες της Μεσσηνίας για να οδηγηθούν  σε αρχαιολογικούς χώρους τουριστικά θέρετρα αλλά και χωριά.

Το επικίνδυνο αυτό οδικό δίκτυο είναι σε μια σταθερή και απαξιωτική κατάσταση πολλές δεκαετίες τώρα με τις όποιες παρεμβάσεις να φαντάζουν υποσημειώσεις. Από τη Μεσσήνη για το Ριζόμυλο αλλά και τη Λάμπαινα στην ουσία έχεις για συνοδηγό τον θάνατο. Ακόμη και έξω από κατοικημένες περιοχές οι ταχύτητες είναι φονικές. Τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι  πολλά και το αίμα στην άσφαλτο διαφαίνεται να έχει υπογράψει συμβόλαιο διαρκείας σε αυτές τις διαδρομές. Όλα αυτά όσο δε γίνονται βελτιώσεις αλλά το σημαντικότερο  όσο δεν τιμωρούνται οι παραβάτες.

Εξω από τη Μεσσήνη και μέχρι το Μαυρομμάτι Παμίσου συχνά πυκνά επιδίδονται ανεγκέφαλοι οδηγοί σε ταχύτητες που θέτουν σε κίνδυνο πεζούς αλλά και άλλους οδηγούς οχημάτων. Το ίδιο και στη διαδρομή για το Ριζόμυλο όπου οι προσπεράσεις είναι πάντα στην επικαιρότητα καθώς δεν υπάρχει ένα πάγιο μέτρο τιμωρίας. Ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης  πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το ανάστημα να διεκδικήσουμε  ουσιαστικά μέτρα άρσης επικινδυνότητας που θα εξασφαλίζουν την μείωση της ταχύτητας ενώ παράλληλα θα πρέπει να ζητήσουμε την συνεχή παρουσία της τροχαίας και την αυστηρή αντιμετώπιση των παραβατών.

Παράλληλα σε πρώτη φάση  θα πρέπει να βαφτούν οι διαβάσεις να μετατραπούν σε τρισδιάστατες και να υπάρχουν περισσότεροι φωτεινοί προειδοποιητικοί  σηματοδότες.

 

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί ούτε ο δήμος Μεσσήνης φτάνει ως το Ριζομυλο. Το Ριζομυλος-Κορωνη (με εξαίρεση το Τζανε-Καλαμακι) είναι ένα άθλιο και επικίνδυνο οδικό δίκτυο χωρίς το κατάλληλο οδόστρωμα και με ελλιπή οριζόντια και κάθετη σήμανση!! Ουτε ο καθαρισμός της παραπλευρης βλάστησης που είχε προαναγγελθει προ ημερών δεν πραγματοποιηθηκε!! Καλό καλοκαίρι!!

  2. Δεν φταίει πάντα το οδικό δίκτυο αλλά η οδηγική μας συμπεριφορά και η έλλειψη μέτρων και αστυνόμευσης.
    Όταν ρομά τρέχουν Ράλι σε δρόμους που δεν τους ενοχλεί κανείς δεν φταίνε μόνο οι δρόμοι.
    Μην βρίσκετε πάντα δικαιολογίες για τους δρόμους. Φυσικά θέλουν να φαίνονται οι διαγράμμισης και θέλουν φωτισμό.
    Τελευταία πολύς λόγος από κάποιους ότι φταίει ο δρόμος Μεσσήνη Λάμπαινα για τα ατυχήματα αλήθεια πόσα έχουν γίνει;;; που δεν γίνονται;;; Προφανώς για να δικαιολογησουν τις περιουσίες που δεν αποζημιώνουν και την προχειρότητα τους.

  3. Δυστυχώς η συνομοταξια των κλαρινογαμπρων καταλαβαινει μόνο ένα πράγμα: κλήση, πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων. Είναι όμως αυτό το ρημάδι το πολιτικό κόστος, αλλά και η πρόθεση της πολιτείας να αφήνουν τις μεσαίες και κατωτερες τάξεις να ξεκινούν έτσι ώστε να μην ασχολούνται με σοβαρά ζητήματα, να μην έχουν απαιτήσεις με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας και της σημαντικότηταςστην οδήγηση. Τελος η μικροπαρανομια καλύπτει ηθικα και πρακτικά την μεγαλοπαρανομια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button