Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Μεσσηνία: Επετειακή εκδήλωση στο Πάνω Ψάρι για τα 187 χρόνια από τον ξεσηκωμό

Το επαναστατικό γεγονός του ξεσηκωμού της υπαίθρου της Μεσσηνίας, ο οποίος άμεσα απλώθηκε σε ευρύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, με πολιτειακά και κοινωνικά αιτήματα, η Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834, θα γιορταστεί την Κυριακή το πρωί στο Πάνω Ψάρι.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ ακολούθως στο Ψάρι θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου της Φλωρεντίας Ρήγα για τον αρχηγό της Μεσσηνιακής Επανάστασης Γιαννάκη Γκρίτζαλη…

Στο Πάνω Ψάρι η εκδήλωση για τον γιορτασμό της Μεσσηνιακής Επανάστασης περιλαμβάνει την εκφώνηση ομιλίας από την απόγονο του Γιαννάκη Γκρίτζαλη, δρ Φιλολογίας και λογοτέχνη Φλωρεντία Ρήγα. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των θεσμικών και άλλων φορέων και το κοινό θα μεταβούν μπροστά στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη για την απόδοση τιμής.

Αφού ολοκληρωθεί η εκδήλωση στο Πάνω Ψάρι το κοινό θα μεταβεί στο Ψάρι, στο Δημοτικό Σχολείο, για την παρουσίαση του βιβλίου “Γιαννάκης Γκρίτζαλης: Ιστορία ενός ελεύθερου ανθρώπου”. Τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει διοργανώσει η “Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού 200 Χρόνων (1821-2021) Ψάρι Μεσσηνίας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button