Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Καταγγελίες για 10 απολύσεις σε εργοστάσιο

Καταγγελία του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας

«Καταγγέλλουμε τις 10 απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εργοστάσιο “Παπαδημητρίου” χωρίς προειδοποίηση και με πρόσχημα την μείωση του τζίρου της. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως ακόμα και σε έναν κλάδο που καταγράφει ρεκόρ κερδοφορίας τα τελευταία χρόνια μόλις μειωθούν λίγο τα κέρδη των βιομηχάνων θα “πληρώσουν το μάρμαρο” πάλι οι εργάτες. Το πληρώνουν όταν μείνουν άνεργοι, όταν δουλεύουν με το μαστίγιο, όταν δουλεύουν 10 μεροκάματα το μήνα, όταν δουλεύουν με απλήρωτες υπερωρίες.

Οι εργάτες είναι αυτοί που με τον ιδρώτα τους παράγουν,  συσκευάζουν τα τρόφιμα και τα ποτά όλα αυτά τα χρόνια και πλέον δεν μπορούν να τα αγοράσουν από το ράφι. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες που από την μια με τους χαμηλούς μισθούς και από την άλλη με την ακρίβεια η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο. Πληρώνουμε τους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς και το ξαναμοίρασμα των αγορών μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων που οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πληρώνουμε εμείς και τα παιδιά μας, το ότι εξαιτίας των ανταγωνισμών τους και της οικονομίας τους αυξάνεται το κόστος των πρώτων υλών για τις βιομηχανίες τους.  Αποδεικνύεται ότι είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο, είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη οι εργάτες ζουν όλο και χειρότερα.

Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο τους, να οργανωθούν και να παλέψουμε για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να συμμετέχουμε όλοι στην απεργία 30/6 που προκηρύσσει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τροφίμων – Ποτών για:

  • Να υπογραφεί κλαδική σύμβαση με 825€ κατώτερο μισθό ως βάση για αυξύσεις και επαναφορά τριετιών, της αρχής ευνοϊκότερης σύμβασης, πληρωμής υπερωριών
  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Μέτρα ανακούφισης κατά της ακρίβειας στο ρεύμα, καύσιμα, δημοτικά τέλη
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και να κλείσουν οι Βάσεις του ΝΑΤΟ»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button