Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Μεσσηνία: Μαζικό το συλλαλητήριο εκπαιδευτικών στην Καλαμάτα

Με εκπαιδευτική κινητοποίηση και στην Καλαμάτα «απαντούν» σήμερα οι εκπαιδευτικοί στην υπουργό Παιδείας για την αξιολόγηση

Σε μια δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα στις 11 το πρωί οι εκπαιδευτικοί της Μεσσηνίας, η οποία φαίνεται να ήταν μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (πρώην Νομαρχία) εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση τους κυρίως στο νομοθετικό πλαίσιο για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν:

  • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α 108906/ΓΔ4/10.9.202, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό),  που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση.
  • Να μην εφαρμοστεί – να καταργηθεί συνολικά ο νόμος 4823/21 (Κεραμέως).
  • Καμία εμπλοκή ιδιωτικών φορέων, επιχειρήσεων και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολείων. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
  • Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο νόμος 4808/21 (Χατζηδάκη) για τα εργασιακά. Ο νόμος – έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά.

Exit mobile version