Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Προσπάθεια ανάδειξης των Αρχαίων της Νήσου Πρώτης

Μια σημαντική δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόπολης την τελευταία διετία είναι η προσπάθεια ανάδειξης των Αρχαίων της Νήσου Πρώτης, και πιο συγκεκριμένα, της Ακρόπολης πάνω από την παραλία της Βουρλιάς και των επιγραφών στη θέση “Γραμμένο”.

Σε ανακοίνωση του Συλλλογου στα social media αναφέρονται τα εξής:

“Τον Αύγουστο του 2019, με την εθελοντική ομάδα: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΡΙΝΤΖΙΛΑΣ Αρχαιολόγος, ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ τοπογράφος, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΚΟΝΗΣ φωτογράφος, καταφέραμε να κάνουμε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα… να αποτυπώσουμε πολλά στοιχεία προς εξέταση. Στη συνέχεια, με τις συμβουλές του κ. Στ. Μπένου από το DIAZOMA και τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γιώργο Λεβεντάκη, όπου βρέθηκε σύμφωνος με το εγχείρημά μας, συνειδητοποιήσαμε πως η δράση αυτή μπορεί να ολοκληρωθεί. Από εδώ και πέρα, παρακαλούμε να αναλάβουν οι τοπικοί φορείς, πάντα με την εθελοντική μας συμμετοχή, ώστε μια μέρα να δούμε την πολιτιστική κληρονομιά μας, την Ακρόπολη της Πρώτης ως πόλο έλξης επισκεπτών. Γιατί ο Πολιτισμός ήταν, είναι και θα είναι μοχλός ανάπτυξης ενός τόπου. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Proti Cruises για τη μεταφορά της ομάδας στο νησί, τον κ. Μαρίνη φίλο του Συλλόγου μας και τον γιο του κ. Καμπύλη που μετέφεραν και αυτοί τον εξοπλισμό και έκαναν την ομάδα μας πιο δυνατή”!

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Πολλά αναξιοποίητα μέρη για τουριστική προβολή στην περιοχή μας . Καταρράκτες Βαλτας , φράγμα χριστιανου κλπ που υπάρχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button