Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Υδραυλικός εξέδωσε εικονικά στοιχεία 17 εκ. ευρώ!

Στη χορεία των φοροφυγάδων και υδραυλικοί από την Μεσσηνία

Οι ποινές φυλάκισης, τα πρόστιμα και τα λουκέτα δεν φαίνεται να φοβίζουν πολλές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, ακόμα και συνταξιούχους, που εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν εκδίδοντας είτε πλαστά φορολογικά στοιχεία είτε αποκρύβοντας εισοδήματα από το κράτος.

Tα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινη”, είναι εντυπωσιακά και δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή διογκώνεται χρόνο με τον χρόνο, παρά το γεγονός ότι μπορεί να εντοπιστεί ευκολότερα από το παρελθόν. Υφαρπάζουν τον ΦΠΑ, δεν εκδίδουν αποδείξεις, κατακλύζουν την αγορά με πλαστά τιμολόγια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να μειώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

Στα δίχτυα των ελεγκτών πιάστηκαν, μεταξύ άλλων, εταιρεία υδραυλικών εγκαταστάσεων στον νομό Μεσσηνίας εξέδωσε εικονικά στοιχεία αξίας 8,8 εκατ. ευρώ, ενώ φυσικό πρόσωπο στη Μεσσηνία με την ιδιότητα του υδραυλικού εξέδωσε εικονικά στοιχεία 17 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το σπορ της φοροδιαφυγής δεν εμφανίστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ανέκαθεν κινούνταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button