Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: 18,8 εκ ευρώ για το Τζάνε – Καλαμάκι – Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η παράκαμψη της Γιάλοβας

Από το υπουργείο Ανάπτυξης θα διατεθούν τα 18,8 εκ ευρώ τα οποία απαιτούνται για την εφαρμογή της λύσης με σήραγγα και έργο cut and cover για την παράκαμψη των αρχαιοτήτων στην ακρόπολη του Πεταλιδίου, στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, ύστερα από τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη στην Αθήνα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Καραγιάννη.

Ο κ. Νίκας γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η γεωλογική μελέτη, καθώς και αυτή της δημοπράτησης, οι οποίες αναμένεται να είναι έτοιμες ώς τον ερχόμενο Μάιο, όταν και εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί η δημοπράτηση του εν λόγω έργου.

Μένοντας σε έργα της Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι για τον δρόμο Κορυφάσιο – Ρωμανού, στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού Σουληνάρι – Κρεμμύδια – Κορυφάσιο, υπάρχει ήδη ανάδοχος και η συμβασιοποίησή του θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ για τον δρόμο Καλαμάτα – Μεθώνη ο ανάδοχος αναμένεται να αναδειχθεί στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Επίσης για την παράκαμψη της Γιάλοβας, έργο 45 εκ ευρώ, τονίστηκε ότι θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Τέλος, όσον αφορά στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης -για το οποίο ο Δήμος Μεσσήνης έχει διαθέσει χώρο 11 στρεμμάτων περίπου- ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι το σύνολο των απαραίτητων μελετών θα εκπονηθεί από την Περιφέρεια, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button