ΑφιερώματαΤοπικά Νέα

Μεσσηνία: 2 παραθαλάσσιοι οικισμοί απόκοσμης ομορφιάς που θα σας μαγνητίσουν!

Πολλοί δεν αλλάζουν με τίποτα τις καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά ενώ άλλοι αναζητούν έναν ειδυλλιακό προορισμό να επισκεφτούν με την άνεση και την ανεξαρτησία του αυτοκινήτου τους. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι τα νησιά έχουν ομορφότερες παραλίες, αλλά κάπου εδώ μπορεί να βγει μπροστά η low profile Μεσσηνία!

Γιατί; Γιατί διαθέτει μεταξύ άλλων, 2 πραγματικούς επίγειους παράδεισους… τα Βουνάρια και τον Λαγκούβαρδο, 2 παραλίες απόκοσμης ομορφιάς!

Τα μαγευτικά Βουνάρια

Τα Βουνάρια είναι παραθαλάσσιος οικισμός στη Μεσσηνία στη νότια πλευρά της Πελοποννήσου, 8,5 χλμ βορειοδυτικά της Κορώνης και 36 χλμ νοτιοανατολικά της Πύλου. Η απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού, Καλαμάτα είναι περίπου 1 ώρα. Απέχουν μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα και αποτελούν διαχρονικά προορισμό διακοπών για τους κατοίκους της Μεσσηνίας αλλά και όσων ξέρουν να επιλέγουν υπέροχα μέρη για διακοπές, αφού συνδυάζουν ονειρικές παραλίες, υπέροχη φύση, αρχαία ιστορία, εκπληκτικό φαγητό σε χαμηλές τιμές και απόλυτη χαλάρωση.

Περούλια παραλία
Η μαγευτική παραλία Περούλια

Το χωριό, έχει μακρόχρονη ιστορία που ακολουθεί την ιστορία της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης και της Πυλίας. Η περιοχή του χωριού κατά την αρχαιότητα, ήταν υπό τον έλεγχο της Ασίνης, της αρχαίας πόλης, η οποία μεταγενέστερα αναπτύχθηκε ως η σύγχρονη Κορώνη. Επίσης τα Βουνάρια βρίσκονται κτισμένα κοντά στα ερείπια των αρχαίων Κολωνίδων, που θεωρείται ότι ίδρυσε ο μυθικός βασιλιάς των Αθηνών, Κόλαινος που καταλάμβαναν μεγαλύτερο εύρος στην περιοχή των Βουναρίων και της Νέας Κορώνης (παλαιότερα Καστέλλια, Καντιάνικα). Στην κορυφή του βουνού στα Βουνάρια βρισκόταν αρχαίος ναός του Ποσειδώνα.

Τα Βουνάρια είναι ιδανικά για οικογενειακές διακοπές αλλά και παρέες και ζευγάρια. Το τοπίο είναι τόσο όμορφο και προσφέρει τόσες πολλές επιλογές που θα αναρωτηθείτε γιατί δεν τα είχατε ανακαλύψει νωρίτερα. Είναι ίσως από τους ομορφότερους προορισμούς της πανέμορφης Μεσσηνίας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την παραλία Περούλια, μια απέραντη αμμουδιά με εξωτική ομορφιά, αφού περιβάλλεται από πλούσια φύση και υπέροχα φυτά. Τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος της παραλίες είναι οργανωμένο, επομένως θα βρείτε ντουζιέρες, ξαπλώστρες με ομπρέλες, καθώς κι επιλογές σε φαγητό και ποτό.Διαβάστε ακόμα:Δραγονέρα: Η γαλαζοπράσινη παραλία στο Αγκίστρι που θα θέλεις να επιστρέφεις!

Περούλια νερά
Τα υπέροχα νερά στα Περούλια με φόντο την πανέμορφη Κορώνη

Επισκεφτείτε το Akti Peroulia, ένα υπέροχο μέρος που προσφέρει διαμονή σε άνετα σπιτάκια αλλά και υπέροχο παραδοσιακό φαγητό με θέα που πραγματικά κόβει την ανάσα, παραμένοντας εδώ και χρόνια ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής. Προσφέρει άνετο πάρκινγκ και πρόσβαση στην παραλία με σκάλες και ανελκυστήρα. Για τη διαμονή σας η περιοχή είναι γεμάτη ενοικιαζόμενα δωμάτια πάνω στη θάλασσα σε πολύ καλές τιμές, ενώ για τους λάτρεις της πολυτέλειας, το Camvillia Resort και το Colonides Beach Hotel είναι πολύ καλές επιλογές.

Akti Peroulia παραλία
Κατεβαίνοντας στην παραλία από το Akti Peroulia
Akti Peroulia
Το ονειρικό Akti Peroulia προσφέρει διαμονή, φαγητό, ποτό, καφέ και πρόσβαση στην παραλία
Camvillia Resort
Camvillia Resort
Colonides Beach Hotel
Colonides BEach Hotel

Tip. Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την υπέροχη Κορώνη με το μεσαιωνικό της κάστρο και να περιηγηθείτε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια με τα υπέροχα μαγαζάκια που θα σας κάνουν να νιώσετε λες και ο χρόνος έχει σταματήσει πολλές δεκαετίες πριν. Πιείτε έναν καφέ πάνω στη θάλασσα και βγάλτε φωτογραφίες στο Κάστρο με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Κορώνη το σούρουπο
Η Κορώνη το σούρουπο με φόντο το Κάστρο

Λαγκούβαρδος

Ο Λαγκουβάρδος είναι μικρός παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στα Φιλιατρά και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας στη Μεσσηνία. Ο οικισμός βρίσκεται νότια των Φιλιατρών και βόρεια του πολύ κοντινού οικισμού του Λαγκουβάρδου (η διαφορά των οικισμών είναι στον τονισμό του ονόματος), σε υψόμετρο 4 μέτρων από τη θάλασσα. Είναι πολύ κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους και βρίσκεται διαγώνια απέναντι από τη νήσο Πρώτη.

Λαγκουβάρδος Μεσσηνίας
Η παραλία του Λαγκουβάρδου είναι ημι-οργανωμένη με καντίνα, ξαπλώστρες κι ομπρέλες.

Πολύ γνωστή και δημοφιλής, κυρίως στους κατοίκους της περιοχής, είναι η παραλία του οικισμού, γνωστή ως η Παραλία του Λαγκουβάρδου, η οποία εκτείνεται σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων. Το ποτάμι του Λαγκουβάρδου, από το οποίο πήρε το όνομα της και η γνωστή παραλία, εκβάλλει στη βόρεια πλευρά της παραλίας, αφού πρώτα διασχίσει το δαιδαλώδες ομώνυμο φαράγγι του Λαγκουβάρδου, το οποίο είναι καταπράσινο από την πυκνή βλάστηση.Διαβάστε ακόμα:Βουνάρια: Ο παράδεισος βρίσκεται τελικά στη Μεσσηνία!

Πρόκειται για μια παραλία απαράμιλλης ομορφιάς που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλής στους απανταχού λάτρεις του surf και των άλλων θαλάσσιων σπορ, αφού θεωρείται ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων, ενώ την ίδια στιγμή είναι ασφαλής χωρίς δυνατά ρεύματα.

Surfing στο Λαγκουβάρδο
Ο Λαγκουβάρδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους απανταχού surfer!
Φωτό: LoveSurfing

Η παραλία έχει χρυσαφένια άμμο ενώ δεξιά κι αριστερά περικλείεται από βράχια. Τα νερά της θάλασσας είναι πεντακάθαρα και έχουν ένα βαθύ γαλανό χρώμα, δημιουργώντας ένα τοπίο μοναδικό. Η παραλία είναι εν μέρει οργανωμένη, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί καντίνα με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Λαγκουβαρδος αμμουδιά
Χρυσαφένια άμμος, καταγάλανα νερά και πράσινο συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Στο Λαγκουβάρδο μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητο. Απέχει 7,5 χλμ από τους Γαργαλιάνους και μόλις 3 χλμ από την όμορφη Μαραθόπολη, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι, καφέ και τοπική κουζίνα με θέα τη νήσο Πρώτη. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Καλαμάτας.

 

[πηγή]

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Μεγάλωσε η Παπαδημούπολις!

    Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ο ήρωάς μου, ο κ. Παπαδημούλης, μεγάλωσε και άλλο το χαρτοφυλάκιο του με τα δεκάδες ακίνητα, προσθέτοντας και άλλα 3 σε αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Προσωπικά έχω χάσει το μέτρημα των ακινήτων του κ. Παπαδημούλη. Χαίρομαι, όμως, που ο κ. Παπαδημούλης δεν είναι το κορόιδο του χωριού, ο γραφικός, ο αφελής, ο μάλλον χαζός, που θα χάσει τον μόχθο και αίμα του, το κεφάλαιό του δηλαδή, σε ολικώς αποτυχημένα συνεταιριστικά σχήματα μίας άλλης εποχής, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων.

    Ο κ. Παπαδημούλης, μας δειχνει ποιός είναι ο δρόμος για το μελλον, μας εξηγει πως η αλληλλεγγύη ονομάζεται MONOPOLIS, πως ο επιτυχημενος, ο νικητής ο έξυπνος, είναι αυτός που γνωρίζει πως να επενδυει καταλλήλως τα κέρδη του, και πως να τα πολλαπλασιάζει, σε κερδοφόρα (πάντα) επενδυτικά σχήματα, όπως είναι η επιδοτούμενη στέγαση των “προσφύγων”…

    Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης, μας δείχνει το πως χτίζονται τα πολιτικά τζάκια, αφού τα δύο τέκνα του πάνε σχολείο στο περιφημο ΕυρωπαΪκό Σχολείο των Βρυξελλών, το οποιο ωραία θα ήταν να συγκρίναμε κάποια μέρα με το δημόσιο “σχολιό” όπως το ονειρεύονται οι ΣΥΡΙΖΑ, και στο οποίο, δεν θα διδάσκονται τα αρχαία Ελληνικά επειδή αποτελούν μια “νεκρή γλώσσα η διδασκαλια της οποίας είναι αποκρουστική”…

    Ετσι εύχομαι στα τέκνα του κ. Παπαδημούλη να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κολλέγια των ΗΠΑ και στην συνέχεια να έχουν την πολιτική καριερα που τους αρμόζει στην Βουλή των Ελλήνων.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει – προφανώς – και το βιογραφικό του κ. Παπαδημούλη, με την εντυπωσιακή πολιτική του καριέρα.

  2. Ουδείς εκ των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ εκτός από τον κ. Μ. Ντράγκι, ο οποίος έχει ένα διδακτορικό από τις ΗΠΑ, αλλά και άλλα δύο πτυχία εκτός ΗΠΑ. Ούτε οι ηγέτες των Μ. Βρετανία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδά, Τουρκία, Ν.Αφρική, Ινδονησία, Βραζιλία, Αυστραλία, έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ. Δεν πιστεύω πως χρειάζεται να συνεχίσω, η λίστα είναι ατελείωτη.

    Μόνο η Ελλάδα στέλνει στις Βρυξέλλες συστηματικά “αμερικανάκια”, ή Αμερικανοέλληνες. Οι κ.κ. Γ. Α. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Λ. Παπαδήμος, Κ.Κ. Μητσοτάκης, Κ. Μπακογιάννης (μελλοντικός πρωθυπουργός), έχουν σπουδές στις ΗΠΑ, ο Κ. Καραμανλής μεταπτυχιακό από τις ΗΠΑ. Ο “Ιησούς των Αμπελοκήπων” (κατά το Βατικανό), κ. Α. Τσίπρας, μας ήρθε πακέτο με ένα πανεπιστήμιο των ΗΠΑ (κ. Ι. Βαρουφάκης), ενώ στην συνέχεια ανέλαβε ο κ. Τ. Πάιατ. Στο παρελθόν ο Α. Γ.Παπανδρέου είχε στενότατες οικογενειακές και επαγγελματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

    Το κατά πόσο τα αγγλικά με αμερικανική προφορά έχουν πέραση στις Βρυξέλλες το κρίνει η πρόσφατη ιστορία της σχέσεως Αθηνών-Βρυξελλών.

  3. Ο Λαγκούβαρδος ΕΙΧΕ χρυσή άμμο. Τώρα έχει άμμο με χαλίκι αφού φέρνουν συνέχεια φρέσκο χαλίκι το οποίο βάζουν στον “δρόμο” που διασχίζει την παραλία για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Και σήμερα τα σκουπίδια στον Λαγκούβαρδο είναι ένα ολόκληρο ΒΟΥΝΟ στην είσοδο της παραλίας, δηλαδή αυτό που βλέπεις όταν μπαίνεις είναι ένα βουνό από σκουπίδια και χαλίκι. Για αυτό κάθεσαι με την πλάτη στην παραλία και βλέπεις την θάλασσα, το μόνο μέρος που δεν έχει σκουπίδια και χαλίκι. Τα σκουπίδια στην παραλία είναι παντού. Και μιλάμε για την κορυφή του καλοκαιριού.

    Το 99% των επισκεπτών της Τριφυλίας έρχονται για τις παραλίες και όχι για τις πλατείες, εκτός από αυτούς που έχουν καταγωγή από εδώ και κάνουν και τα δύο.

    Αυτό που βιώνουμε στον Λαγκούβαρδο δεν έχει καμία σχέση με την φράση “βιώσιμη διαχείριση παραλίας”. Μιλάμε ξεκάθαρα για “Λουτσοποιηση”, δηλαδή για υποβάθμιση του προϊόντος.

    Όμως, δεν υπάρχει όραμα, σχέδιο, οργάνωση, αποτέλεσμα. Η κεντρική κυβέρνηση δεν φαίνεται ικανή να διαχειριστεί τον πραγματικό χρυσό της Ελλάδος, δηλαδή την άμμο (και τα βράχια, και κατ’ επέκταση το φυσικό περιβάλλον).

    Βέβαια, πιθανόν να υπάρχουν και αυτοί που αρέσκονται στα σκουπίδια και στο χαλίκι.

    Το περίφημο “πράσινο ταμείο” μάλλον θα ξοδευτεί σε μπετά.

  4. Η αλήθεια είναι, μιλώντας για τον υπερεπιτυχημένο επενδυτή, για τον αγαπητό κ. Παπαδημούλη, θα ήταν υπέροχο μια μέρα η οικογένειά του να έφτανε στο επίπεδο της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη, δηλαδή να έχει μισή ντουζίνα μέλη της οικογενείας του σε μια κυβέρνηση, να έχει αποφοίτους του Χάρβαρντ οι οποιοι να ομιλούν την αγγλικην με πραγματικά βαριά Βοστωνέζικη προφορά (όχι σαν τον κ. Μητσοτάκη), και οι οποίοι, γιατί όχι, μία μέρα να γίνουν και αυτοί πρωθυπουργοί, και πάντα με ένα τεράστιο χαρτοφυλακιο ακινήτων, να έχουν έναν ολόκληρο στρατό (στην κυριολεξία) από αστυνομικούς να τους φυλάνε, κλπ, κλπ, κλπ, όλα χτισμένα πάνω στους κόπους μίας υπέροχης (σαν παραμύθι) πολιτικής καριέρας, με την αντίστοιχη, προφανώς αποζημίωση. Μακάρι να το δούμε να συμβαίνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button