Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Μεσσηνιακές Ημέρες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην Μεθώνη

Ο δεύτερος κύκλος των εκδηλώσεων “Μεσσηνιακές Ημέρες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη – Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας” ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου το πρωί στην πόλη της Μεθώνης του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων αυτών του ανήκει στο Σύλλογο Διαβητικών Μεσσηνίας και στοχεύουν στην ενημέρωση-ευαισθητοποίση του κοινού για την μεγάλη μάστιγα του σύγχρονου κόσμου, αλλά και έναν ύπουλο εχθρό της ζωής μας, τον σακχαρώδη διαβήτη. Η πρόληψή του διαβήτη και των επιπλοκών του θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι δεν σώζει μόνο ζωές αλλά βελτιώνει και την ποιότητα ζωής των διαβητικών. Ομιλητής αλλά και Επιστημονικός  Συντονιστής των δράσεων αυτών για όλη τη Μεσσηνία είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας – Διαβήτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο ιατρός Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης.

Προλόγισε την παρουσίαση του Επίκουρου Καθηγητή Παναγιώτη Γ.Χαλβατσιώτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών “Γλυκειά Μεσσηνία” κυρία Αθανασία Καρούνου. Στην εκδήλωση παρέστη η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κυρία Κωνσταντίνα Καζά ενώ τίμησε με την παρουσία του ο τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Β. Καπέλιος.

Πριν την εκδήλωση έγιναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button