Αγροτικά

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο τρύγος στη Μεσσηνία

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο και κυρίως από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει ο τρύγος της σταφίδας στη Μεσσηνία και θα απλωθεί το προϊόν στα αλώνια, για να ξεραθεί.

Η φετινή χρονιά είναι πιο όψιμη, η παραγωγή πάει πολύ καλά και ποσοτικά και ποιοτικά και οι παραγωγοί περιμένουν η τιμή να παραμείνει τουλάχιστον στα ίδια με πέρυσι επίπεδα (1,40 και 1,45 το κιλό). Η μόνη ζημιά προέρχεται από τα αγριογούρουνα, ενώ λόγω της καλής περσινής τιμής σε κάποιες περιοχές αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον για τη σταφίδα και παραγωγοί χαράκωσαν, όπως παλιά.

Συγκεκριμένα, σε χθεσινή επικοινωνία του eleftheriaonline.gr:

Ο πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίας Γιώργος Λαζόγιαννης, από το Κυνηγού Πυλίας, μας είπε ότι “δειλά – δειλά μεμονωμένα έχει ξεκινήσει. Μετά της Παναγίας το 80% στην περιοχή μας θα μπει να τρυγήσει” και παρατήρησε: “Είναι καλή η παραγωγή. Ζημιές υπάρχουν μόνο από τα αγριογούρουνα. Και η ποιότητα είναι καλή. Ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να προλάβουμε, μην μπουν τα αγριογούρουνα και τα τρυγήσουν όλα. Η περσινή τιμή θα κρατηθεί και το επόμενο 10ήμερο θα δείξει αν θα ανέβει”.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού Κώστας Αποστολόπουλος μας ενημέρωσε πως “είναι όψιμη η παραγωγή. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο και την άλλη εβδομάδα θα μπει ο κόσμος να τρυγήσει” και σημείωσε: “Είναι καλή η παραγωγή και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Να μείνει στα ίδια τουλάχιστον επίπεδα, είναι μια καλή τιμή. Τα αγριογούρουνα είναι το μόνο πρόβλημα”. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι “φέτος αρκετοί χαρακώσαμε, το παλιό χαράκι, όχι ραντίσματα. Αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον των παραγωγών για τη σταφίδα. Αν η τιμή παραμένει σταθερή, θα υπάρξει ενδιαφέρον για το προϊόν”.

Ο Γιώργος Νικολόπουλος από το Αβραμιού μας είπε ότι “μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα μπουν οι πρώτοι, από την άλλη Δευτέρα οι πιο πολλοί” και παρατήρησε: “Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε, είναι ο καιρός καλός. Είναι όψιμη φέτος η παραγωγή, μια εβδομάδα με 10 ημέρες. Είναι καλές οι σταφίδες μέχρι τώρα. Την τιμή περιμένουμε να δούμε. Και κάτι παραπάνω να πάρουμε από την περσινή, θα ήταν ό,τι πρέπει”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button