Τοπικά ΝέαΧώρα

Με απόσυρση καταθέσεων από την Πειραιώς απειλούν οι κάτοικοι της Χώρας

Την απόσυρση καταθέσεων και επιστροφή των POS από τους επαγγελματίες πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης να περιλαμβάνουν οι αντιδράσεις των κατοίκων στη Χώρα αν η Τράπεζα Πειραιώς εμμείνει στην απόφασή της για λειτουργία του καταστήματός της στη Χώρα μόνο κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου.

Επί των προτάσεων του δημάρχου συμφώνησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος.

Ειδικότερα, ο Δ. Καφαντάρης εισηγήθηκε ότι “αν άμεσα η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δεν ανακαλέσει την απόφασή της για τη μερική λειτουργία (Τρίτη και Παρασκευή) του καταστήματός της, στη Χώρα Τριφυλίας, ο δήμος θα καλέσει τους πολίτες: α) Να αποσύρουν τους λογαριασμούς που διατηρούν στο εν λόγω κατάστημα. β) Να επιστρέψουν τα POS επαγγελματίες και όλοι οι δημότες στην τράπεζα. γ) Να παύσουν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε κάρτα της τράπεζας (πιστωτική – χρεωστική) και δ) Θα λάβουμε κάθε άλλο μέτρο για την προστασία του τόπου μας από τον μαρασμό και την οικονομική υποβάθμιση, καθώς και τους δημότες μας από την ταλαιπωρία που αδίκως θα υποστούν”.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ότι η επίμαχη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους περίπου 7.000 κατοίκους της Χώρας και των κοινοτήτων της γύρω περιοχής (Αμπελόφυτο, Φλεσσιάδα, Μεταξάδα, Παλαιό Λουτρό, Μυρσινοχώρι, Κορυφάσιο, Ρωμανού, Βλαχόπουλο, Μεταμόρφωση, Παπαφλέσσα, Μανιάκι, Μαργέλι, Μηλιώτη, Βλάση και Μουζάκι), επισημαίνοντας παράλληλα: “Η ακατανόητη απόφαση αυτή θα αποτελέσει τη χαριστική βολή στην τοπική οικονομία, καθώς το κατάστημα της Χώρας εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της περιοχής, καλύπτοντας δυναμικές καλλιέργειες, επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν τη μεταποίηση και τον τουρισμό. Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει ελάχιστο κόστος λειτουργίας, καθότι στεγάζεται σε ιδιόκτητο καινούργιο κτήριο, με μηδενικό ενοίκιο και απασχολεί τρεις υπαλλήλους. Εν τοιαύτη περίπτωση, γιατί το έχτιζαν δαπανώντας σημαντικά ποσά, για να το κλείσουν σε λίγα χρόνια; Η απόφαση αυτή της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς θα αλλάξει την καθημερινότητα των δημοτών και θα καταδικάσει σε αφάνταστη ταλαιπωρία τους πολίτες. Ο σκοπός της κάθε τράπεζας και του κάθε τραπεζίτη δεν πρέπει να είναι το κέρδος μόνο, αλλά και η εξυπηρέτηση του πολίτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επιδιώκεται η μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της τράπεζας και η ελαχιστοποίηση της εξυπηρέτησης του πολίτη, εν ονόματι δήθεν των μεταρρυθμίσεων των μνημονίων. Θύμα και πάλι ο ανεύθυνος πολίτης ο οποίος επί σειρά ετών με τον ιδρώτα του στήριζε τη λειτουργία των τραπεζών και χρηματοδοτούσε μισθούς και συντάξεις του προσωπικού των, οι οποίες διαχειρίζονταν τα χρήματά του κατά το δοκούν”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button