Τοπικά Νέα

Με επιτυχία και συμμετοχή τα 42α Τριφύλια στο Σιδηρόκαστρο τη Δευτέρα του Πάσχα!

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και συμμετοχή μικρών και μεγάλων πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας τα 42α Τριφύλια, που καθιερώθηκαν από το Σύνδεσμο Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας (το τμήμα Νεολαίας, με πρωταγωνιστή τον βετεράνο αθλητή του στίβου και προπονητή Σπήλιο Ζαχαρόπουλο).

Εκτοτε οι αγώνες πέρασαν από «σαράντα κύματα» και παρά τις εκάστοτε αντιξοότητες δεν έχασαν τον αθλητικό και πολιτιστικό τους χαρακτήρα.

Έτσι τη Δευτέρα του Πάσχα το Σιδηρόκαστρο γίνεται πόλος έλξης της ευρύτερης περιοχής με τη συμμετοχή του κόσμου και τη βούληση Δήμου, Κοινότητας και φορέων, να κρατάνε ζωντανή τη διοργάνωση και τα πολλαπλά μηνύματά της.

Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η φετινή διοργάνωση είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τα Τριφύλια. Αγώνες με συμμετοχή μικρών και μεγάλων, καθώς και παρουσίαση παραδοσιακών χορών.  Διοργανωτής η Τοπική Κοινότητα, με την υποστήριξη του Δήμου και τοπικών Συλλόγων (Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών, Συλλόγου Γυναικών και Εξωραϊστικού Λαογραφικού «Δημ. Κάκκαβας») και τη συμβολή ιδιωτικών χορηγών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Τσακανίκας, αναφερόμενος στην ιστορία και το κύρος του θεσμού για την περιοχή και ευχαριστώντας όλους για τη συμμετοχή και την υποστήριξη.  Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο χαιρετισμός του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τάσου Λιακάκη, που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους χορηγούς για την προσφορά τους στους αγώνες και όλους τους εκπροσώπους τοπικών φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωση υπό την ομπρέλα του Δήμου.

Μετά τους αγώνες που κάλυπταν όλες τις ηλικίες από δημοτικό μέχρι παλαιμάχους (για πρώτη φορά με τη συμμετοχή και του αντιδημάρχου) έγιναν και οι αγώνες -παιχνίδια με αυγοδρομίες και τσουβαλοδρομίες (ανδρών –γυναικών), ενώ  το χορευτικό του Συλλόγου «Δημ. Κάκκαβας» παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.

Στους νικητές απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα και οι διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού για τη Δευτέρα του Πάσχα το 2019 με τα 43α Τριφύλια και την υπόσχεση για μια καλύτερη διοργάνωση με μεγαλύτερη συμμετοχή.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ foninews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button