Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φθινοπωρινή γιορτή της Ένωσης Γυναικών Λεύκης! [εικόνες]

 

main


Μια φθινοπωρινή γιορτή, μια ακόμα συνάντηση, ένας ακόμα τρόπος παραδοσιακής τεχνογνωσίας, από την Ένωση Γυναικών Λεύκης πραγματοποιήθηκε χθες το απογευμα στην έδρα του συλλόγου στη Λεύκη με θέμα τα προϊόντα του σταφυλιού (πετιμέζι, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα κ.α.).

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, οι γυναίκες της Λεύκης μας ξενάγησαν στον γευστικό κόσμο του σταφυλιού. Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο σύλλογος, πιστός στην παράδοση, συνεχίζει να παρουσιάζει δράσεις, με σεβασμό στον άνθρωπο, στις αξίες μας, στον τόπο και στα προϊόντα μας. Έφτιαξαν την μουσταλευριά, δοκίμασαν τα μουστοκούλουρα, ενώ γεύτηκαν τα σταφύλια και το πετιμέζι!

Συμμέτοχοι όλοι γιορτάσαμε μαζί και γευτήκαμε παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν με αγνά υλικά και πολύ αγάπη. Ευχόμαστε σε όλες να είναι καλά,  να έχουν πάντα την  δύναμη και την δημιουργικότητα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι και όλοι μαζί να γίνουμε άξιοι συνεχιστές των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου μας!

 

 

0

 

1

 

2

 

3

 

4

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button