ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Με επιτυχία το 5ο Αντάμωμα Παιδικών Ομάδων Παραδοσιακών Χορών στους Γαργαλιάνους [εικόνες – βίντεο]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο Αντάμωμα Παιδικών Ομάδων Παραδοσιακών Χορών που έγινε στην κατάμεστη από κόσμο -μετά από δύο χρόνια πανδημίας- κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουνίου.

Η κεντρική πλατεία γέμισε με μικρούς χορευτές με μουσικές και όμορφες παραδοσιακές στολές κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Το αντάμωνα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων «Πολίτες σε Δράση».

Δείτε τι είπαν κατά τον χαιρετισμό τους η Πρόεδρος του Πολιτσιτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κα. Σπυριδούλα Καλκαβούρα, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης και η αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Άννα Καλογεροπούλου:

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στο Αντάμωμα ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων «Πολίτες σε Δράση», ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Γαργαλιάνων, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους, ο Σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας Ξενία, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο Πυρσός, ο Σύλλογος Γυναικών Δωρίου οι Δωριείς, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας Μ.Ε.Σ.Κ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας. Ενώ συμμετείχε και το μουσικό σχήμα «Χοροσταλίτες».

Δείτε εικόνες και βίντεο:

                     

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Για να γίνει αυτή η πολύ ωραία εκδήλωση κάποια μέλη του πολιτιστικού συλλόγου αφιέρωσαν πολλές ώρες και με πολλή κούραση.Σε αυτούς δεν αναφέρθηκε ονομαστικά κανείς.
    Εμείς λοιπόν είδαμε
    Τον κ Γιακουμάκη Κώστα
    Την κ Λουκία Πρεβεζάνου
    Την κ Σταματοπούλου Ελένη
    Τον κ Βλάχο Κώστα

  2. Κύριε Λεβεντάκη,
    Για να γίνει ανάλογη πολυπληθής πολιτιστική συνάθροιση στο μέλλον,με την πλατεία που ετοιμάζεις δεν γίνεται.
    Τα δέντρα και τα τσιμέντα που ετοιμάζεις διώχνουν τέτοιες εκδηλώσεις για το προαύλιο του Γυμνασίου.
    Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.Τα φώτα που είπες χθες, θα φωτίζουν τα δένδρα και τους θάμνους που θα φυτέψεις.
    Για να τα γνωρίζουν,οι 10 που σε χειροκρότησαν, τα σχέδια σου.

  3. Δήμαρχε αυτή είναι η πλατεία των Γαργαλιάνων όπως την είδες και την έζησες χθές βράδυ. Αν θέλεις να σεβαστείς την παράδοση της πλατείας άφησε αυτά που προσπαθείς να επιβάλεις και περιορίσου σε ήπιες παρεμβάσεις. Είναι λάθος να νομίζεις ότι η πλατεία θα σου εξασφαλίσει υστεροφημία και ότι μέσα από αυτό το έργο θα πλήξεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Το κάθε έργο πρέπει να σέβεται την επιθυμία των χρηστών. Είναι καιρός μετά και την τρίτη προσφυγή να αλλάξεις πορεία.

  4. Εγώ πάντως θυμάμαι τις 3 αυτές ΄ώρες που ήμουν εκεί να χόρεψαν 10 χορευτικοί σύλλογοι και όχι μόνο οι εικονιζόμενοι. Τώρα που ”εξαφανίστηκαν” οι υπόλοιποι!! Όποιος μπορεί να μου λύσει την απορία δεν μπορώ να καταλάβω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button