Τοπικά Νέα

Με μεγάλη επιτυχία η ορεινή σύναξη στο Πεύκο Οιχαλίας

Ένα χωριό που διεκδικεί τη θέση του στον θεματικό τουρισμό

Σε μια μοναδική εμπειρία και μύηση στην αυθεντική ζωή στην ελληνική ύπαιθρο αναδείχθηκε η δράση των «Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης» όπου πραγματοποιήθηκε περιήγηση και ξενάγηση στο χωριό ΠΕΥΚΟ.

Με την πολύτιμη συνδρομή της Σούλας Φράγκου και του Κώστα Τζωρτζη οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις όμορφες γωνιές του χωριού όπου δεν έλειψαν και «αναπαραστάσεις» του παλιού τρόπου ζωής ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν και τα παλαιά καλά διατηρημένα σπίτια και αρχοντικά. Πολύτιμη ήταν η αρωγή του δραστήριου προέδρου του χωριού Παναγιώτη Μαλεύρη ο οποίος τυγχάνει και πρόεδρος του συλλόγου. Με τη βοήθεια μελών του συλλόγου αλλά και των φιλόξενων κατοίκων και φίλων του χωριού που ζουν διάσπαρτα στη Μεσσηνία αλλά παρευρέθηκαν στην επίσκεψη των περιηγητών, οι επισκέπτες απόλαυσαν την μοναδική φιλοξενία και πολλές διηγήσεις γύρω από το χωριό και τον γεμάτο μυστήρια ΝΕΑΡΑΪΔΟΚΗΠΟ. Με τη βοήθεια κάτοικου του χωριού για όσους επιθυμούσαν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στον ΝΕΡΑΪΔΟΚΗΠΟ.

Το Πεύκο που σήμερα έχει ελάχιστους κατοίκους είναι ένα ορεινό χωριό που όπως αποδείχθηκε με την κυριακάτικη ορεινή σύναξη, καθώς «διαθέτει» την αρχιτεκτονική την φυσική ομορφιά και τον μυστηριακό Νεραϊδόκηπο αλλά και γιατί χαίρει του έμψυχου δυναμικού που είναι ο πρόεδρος οι κάτοικοι και όσοι έχουν ρίζες από το χωριό, μπορεί σύντομα να αναδειχθεί σε «επίκεντρο» θεματικού τουρισμού. Η αγάπη των ανθρώπων του χωριού και ο πασίγνωστος στο πανελλήνιο ΝΕΡΑΪΔΟΚΗΠΟΣ είναι σε θέση να κατατάξουν το ΠΕΥΚΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς της Νότιας Ελλάδας και μάλιστα όλες τις εποχές όπως συζητήθηκε και στην σύναξη που πραγματοποιήθηκε.

Το Πεύκο αγγίζει τις απαιτήσεις όσων επιζητούν τουρισμό περιπέτειας, περιήγηση και μύηση στην αυθεντική ζωή ενός χωριού, είναι ιδανικό για διάσχιση με μηχανή κ.λ.π. Τον συντονισμό της δράσης είχε ο Γιάννης Λάσκαρης ενώ σημαντική ήταν η παρουσία της ομάδας «Πάμε Βόλτα» από την Καλαμάτα και της εκπροσώπου Μέλπως Τσάκωνα από τα ΜΙΚΡΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ του Μελιγαλά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button