Εδέσματα με αγκινάρα σε κάθε λογής παραλλαγή, με ευφάνταστες συνταγές γεύτηκαν όσοι βρέθηκαν χθες στη Μικρομάνη, στην καθιερωμένη, ετήσια Γιορτή Αγκινάρας.
Μια γιορτή που αναδεικνύει το σημαντικό για την τοπική οικονομία προϊόν της άγριας αγκινάρας, που καλλιεργείται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη περιοχή και αποτελεί το βασικό εισόδημα για αρκετές οικογένειες.
Όπως κάθε χρόνο, η γιορτή προσέλκυσε μεγάλο πλήθος ντόπιων κι επισκεπτών, που δοκίμασαν από τις νοστιμιές που μαγείρεψαν οι γυναίκες μέλη του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου του χωριού, που κάνει τη διοργάνωση.
Να σημειωθεί πως η προτετοιμασία της γιορτή ξεκινά αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, όταν γίνεται η συγκομιδή της αγκινάρας. Το προϊόν καθαρίζεται και καταψύχεται και τελικά μαγειρεύεται την τελευταία ημέρα της γιορτής.
Πηγή: eforigi.com.gr