Κόσμος

Με στρατό ο Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη

 

erdogan17_730219596


Με έναν μικρό… στρατό ετοιμάζεται να φτάσει στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο «σουλτάνος» θα συνοδεύεται από 250 άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και «επίλεκτους» της εμπιστοσύνης του, που θα δημιουργήσουν ένα τείχος ασφαλείας γύρω του, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Οι άνδρες αυτοί είναι πολύ πιθανόν να διασπαρούν και στη Θράκη, που ο Ερντογάν θα θελήσει να επισκεφτεί.

Παράλληλα, η Άγκυρα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει «σχέδια πτήσεων» που θα μπερδέψουν ενδεχομένως εχθρούς του Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θα έχουν στόχο το αεροπλάνο του. Ανάλογα σενάρια «μιλούν» για πτήσεις «ίδιων αεροσκαφών» πάνω από το Αιγαίο, ώστε να μην γνωρίζει κανείς σε ποιο αεροπλάνο θα βρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, προκειμένου να μην αναβιώσουν μνήμες του αποτυχημένου πραξικοπήματος σε βάρος του.
Η γεμάτη ατζέντα του «σουλτάνου»

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό. Όπως τόνιζαν πηγές του Μαξίμου, σε μία περίοδο με δυσκολίες στις σχέσεις των δύο χωρών και με κρίσιμα ζητήματα για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, ο διάλογος με την Τουρκία είναι πιο σημαντικός από ποτέ.

Η ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» θα περιλαμβάνει τα εξής θέματα: Μεταναστευτικό, Αιγαίο, ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, οικονομική συνεργασία με έμφαση στα μεγάλα projects.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button