Τοπικά Νέα

Με την τρίτη προσπάθεια υπήρξε απαρτία στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας

Έπειτα από δύο αναβολές, λόγω μη απαρτίας, η χθεσινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε αφού σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν οι 20 από τους 27 δημοτικούς συμβούλους.

Να θυμίσουμε ότι η έλλειψη απαρτίας ακύρωσε τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

Με τη στάση της η μειοψηφία ήθελε να βάλει ένα τέλος στην τακτική των δια περιφοράς, απρόσωπων, συνεδριάσεων, ζητώντας με αυτό τον τρόπο να συζητηθούν κρίσιμα θέματα που απασχολούν το Δήμο όπως τους αξίζει σε μια ζωντανή συνεδρίαση, παρέχοντας τη δυνατότητα στα μέλη να τοποθετηθούν και να εκφράσουν τις απόψεις και προτάσεις τους.

Να σημειωθεί ότι εκτός ρων δια περιδοράς συνεδριάσεων υπάρχει η δυνατότητα των διά ζώσης κεκλεισμένων των θυρών ή της τηλεδιάσκεψης. Σε πολλούς Δήμους της Ελλάδας οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, παρέχοντας τη δυνατότητα στα μέλη να τοποθετηθούν έστω και πίσω από την οθόνη του υπολογιστή.

Στο Δήμο Τριφυλίας έχει επιλεγεί η μέθοδος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία θεωρείται η πλέον απρόσωπη, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και την αντίδραση μερίδας των μελών του δημοτικού συμβουλίου, αφού δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο ουσιαστικής συζήτησης των θεμάτων.

Σχετικά Άρθρα

1 thought on “Με την τρίτη προσπάθεια υπήρξε απαρτία στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας”

  1. Η κεραία της Nova ομορφαίνει την φωτογραφία ή προσβάλλει την επιγραφή ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ. Σε τι εξυπηρετεί να βλέπουν τηλεόραση στο Δημαρχείο και μάλιστα συνδρομητική; μάλλον για να σκοτώνουν την ώρα τους να παίζουν στοίχημα και να βλέπουν τα ποδόσφαιρα; Αγαπητο gargalianoionline επιβάλλεται να γίνει ρεπορτάζ επι ποιας Δημαρχοντιας τοποθετήθηκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.