Αγροτικά

Με τιμές αγοράς κάτω του κόστους, κίνδυνος νέων αποθεμάτων αδιάθετης κορινθιακής

Τον κώδωνα του κινδύνου για την περίπτωση της μη πώλησης της κορινθιακής σταφίδας έως τώρα, έκρουσε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, που υποστήριξε πως “θα πρέπει να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση κάθε φορέα και αγρότη προκειμένου το προϊόν να μη μείνει για ακόμα μια χρονιά στις αποθήκες”.

Κατά τη συνάντηση των μελών της Ομάδας Παραγωγών και της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών χθες Τετάρτη 17 Αυγούστου στο Αίγιο, η εκτίμηση ήταν πως η σταφίδα θα μείνει στα αζήτητα.

Δεν υπάρχει διάθεση για αγορά της σταφίδας στο 1,30–1,40€ που επιθυμούν οι αγρότες, παρά μόνο σε τιμές που φτάνουν τα 0,70–0,80€.

Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο όπως υποστήριξε ο κ. Βαλιανάτος, δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση στους αγρότες να καλύψουν τα έξοδά τους.

Σημείωσε ακόμα πως μια τέτοια εξέλιξη θα κρατήσει στις αποθήκες για δεύτερη συνεχή χρονιά τη σταφίδα, δημιουργώντας πρόβλημα στον αγροτικό κόσμο της Ηλείας και νομών που βασίζονται στην καλλιέργεια αυτή.

Θ. Βασιλοπουλος: Επιμένουμε για την καλύτερη τιμή στην σταφίδα!

Εντωμεταξύ, το θέμα της τιμής της σταφίδας απασχολεί και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, με σχετική ανάρτησή του στο facebook, να αναφέρει τα εξής: «Η ώρα του τρύγου έφτασε με τους παραγωγούς μας να αγωνιούν για την τιμή της σταφίδας… σε μια ακόμα συνάντηση στο Σόπι με παραγωγούς μας από την περιοχή συζητήσαμε για το μέλλον του προϊόντος δίνοντας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια την πίεση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα… ο «μαύρος χρυσός» μας όσο και να πλήττεται κρατά ψηλά τα σκήπτρα στον πρωτογενή μας τομέα…!»

agro24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button