Τοπικά Νέα

Με 19 κρούσματα σε μαθητές ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα στα σχολεία της Μεσσηνίας

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε και στα σχολεία της Μεσσηνίας τη Δευτέρα με μαθητές και εκπαιδευτικούς να αισιοδοξούν για μία καλύτερη από την περσινή σχολική χρονιά όπου τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης. Ωστόσο με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν και τα πρώτα κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε αριθμό μάλιστα ουδόλως ευκαταφρόνητο.

Πιο συγκεκριμένα, στα 19 ανέρχονται στα σχολεία της Μεσσηνίας τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές, με την αυλαία της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας των μονάδων, στο πλαίσιο της νέας σχολικής, να κλείνει με τρόπο που αν μη τι άλλο προβληματίζει για τη συνέχεια.

Πρόκειται για 14 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και 5 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τους μαθητές αυτούς να μένουν για 10 ημέρες σε καραντίνα και το μάθημα να συνεχίζεται κανονικά, αφού για να κλείσει ένα τμήμα, χρειάζεται να νοσεί το 50% +1 .

Τα παιδιά που είναι στενές επαφές, κάνουν την 1η ημέρα rapid test, την 3η, την 5η, την 6η self test και την 7η ξανά rapid test και εφόσον είναι αρνητικά, συνεχίζουν απρόσκοπτα να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αντίστοιχα, πράττουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button