Κόσμος

Μητέρα και γιος έφαγαν σαρανταποδαρούσα για γεύμα, και τώρα χαροπαλεύουν με μηνιγγίτιδα

Το περιστατικό συνέβη στην Κίνα εκεί που στην παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιούν σε πολλές περιπτώσεις σαρανταποδαρούσες αποξηραμένες ή θρυμματισμένες και πιστεύουν ότι βοηθούν στα χειμωνιάτικα κρυολογήματα.

Η μητέρα είναι 78 ετών και ο γιος 46 και τις σαρανταποδαρούσες τις έφερε ο ίδιος ο γιος στο σπίτι για να τις καταναλώσουν επειδή η μητέρα του ήταν άρρωστη. Σε λίγες ημέρες άρχισαν να έχουν και οι 2, πονοκεφάλους και πονόλαιμο, μέχρι που αναγκάστηκαν να πάνε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί μετά από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι έχουν πάθει μηνιγγίτιδα την οποία κόλλησαν από τις σαρανταποδαρούσες.

Οι ασθενείς μπήκαν αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και επι 15 ημέρες χαροπάλευαν. Τελικά η αγωγή με αντιπαρασιτικά φάρμακα και στεροειδή, φαίνεται πως λειτούργησε και τώρα πιθανότατα ξεπέρασαν τον κίνδυνο. Επίσης στο νοσοκομείο οι εξετάσεις έδειξαν να έχουν αναπτυχθεί προνύμφες από παράσιτα στους πνεύμονες και τον εγκέφαλο των δυο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button