Εκλογές 2019

“Μητέρα των μαχών” η Μεσσηνία για ψηφοδέλτια & αποτέλεσμα

Τον καλύτερο σχηματισμό αναζητούν τα δύο μεγάλα κόμματα στην όλη υπόθεση που έχει να κάνει με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων με αυτή να λαμβάνει χαρακτηριστικά για τη Μεσσηνία, που θα μπορούσε να αποκαλεστεί και η «μητέρα των μαχών».

Κι αυτό γιατί τόσο η ΝΔ (εκεί όπου υπάρχει πληθώρα ενδιαφερομένων) όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ρίξουν τα «βαριά» τους χαρτιά με προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στο πολιτικό στερέωμα και στόχο φυσικά που δεν θα έχει προσωπική αναφορά, αλλά το αποτέλεσμα.

Έτσι, αν και μέχρι πρότινος ορισμένοι νόμιζαν πως πρόκειται για μια «μάχη» προσωπικών ισορροπιών και φιλοδοξιών είναι ξεκάθαρο πια πως και τα δύο κόμματα καταφεύγουν σε μια συγκρότηση που στόχευση θα έχει το καλύτερο δυνατό μετρήσιμο σε ψήφους αποτέλεσμα. Κάτι που πλέον μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών παίρνει τέτοιον χαρακτήρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει απλά… να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία.

Με αυτό το γνώμονα, κάθε επιλογή περνά από… κόσκινο προκειμένου αυτή να διαμορφώσει στοιχεία δυναμικής και να κόψει τον «αέρα» του αντιπάλου.

Στα δεδομένα υπάρχουν, από τη μια η ηγετική παρουσία και το σημείο αναφοράς στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας του Αντώνη Σαμαρά και από την άλλη το ατού του Αλέξη Χαρίτση που κλειδώνουν τις θέσεις κορυφής στα δύο ψηφοδέλτια.

Για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και το προηγούμενο διάστημα ο συνωστισμός προκάλεσε και διαγκωνισμό, όμως, όλα μοιάζει να έχουν λίγο – πολύ ξεκαθαρίσει από τη μέρα που “έγραψε” η μέτρηση της ΝΔ. Με τη δυναμική νίκης που σημειώνει το κόμμα, στόχος είναι οι επιλογές να συνεισφέρουν στο αποτέλεσμα, που στην επίκλησή του φθάνει την αυτοδυναμία.

Με τις κλειδωμένες τις υποψηφιότητες των Α. Σαμαρά και Γ. Λαμπρόπουλου θα υπάρξουν για τους άνδρες υποψήφιους δύο ακόμη επιλογές ανάμεσα στους βασικούς ενδιαφερόμενους Περικλή Μαντά, Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, Χρήστο Παναγόπουλο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο και Μίλτο Χρυσομάλλη. Στις γυναίκες Παναγιώτα Ντίντα και Πιπίνα Κουμάντου προχωρούν και αναμένεται η μία ακόμη γυναίκα για να συμπληρωθεί και η ποσόστωση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η παρουσία του Αλέξη Χαρίτση (απομένει και η επικύρωση της απόφασης από τον Αλέξη Τσίπρα) είναι το βασικό σημείο με τον Μεσσήνιο Υπουργό Εσωτερικών άλλωστε να αποτελεί μια προσωπικότητα που το πρόσημό της ξεφεύγει σε δημοφιλία και από τα στενά κομματικά όρια, για αυτό και μέχρι το τέλος ο Πρωθυπουργός ζητούσε να μείνει σε κεντρικό ψηφοδέλτιο (στο νότιο τομέα στην πρωτεύουσα).

Το ψηφοδέλτιο του κόμματος πάντως θα έχει έντονη βουλευτική αναφορά με την Γιώτα Κοζομπόλη και τον Πέτρο Κωνσταντινέα να προσθέτουν σε δυναμική αρκετά και να βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά στη «μάχη» των επιλογών των προσώπων που θα γίνει από τη μεσσηνιακή κοινωνία. Η ενίσχυση της όλης πρότασης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γίνει με την παρουσία ονομάτων που θα έχουν την αίσθηση της έκπληξης.

Τέλος, να σημειωθεί πως οι όλες ανακοινώσεις είναι πια θέμα ωρών…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button