Δήμος Δυτικής Μάνης

Μια επιστολή για το μαρτύριο με το νερό και την αντίδραση αιρετών σε περιοχή της Αβίας

Απούσης οποιασδήποτε ενημέρωσης από τον Δήμο Δυτικής Μάνης (καμμία ειδοποίηση, καμμία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) αναζητήσαμε ήδη από την Πέμπτη 28 Ιουλίου κάποιον στον Δήμο για να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε σχετικά. Καλέσαμε διαδοχικά και επανειλημμένα το τηλεφωνικό κέντρο, το γραφείο Αντιδημάρχου Ύδρευσης, το Γραφείο Δημάρχου χωρία ανταπόκριση. Κάποια στιγμή ένας ευγενέστατος αλλά αναρμόδιος υπάλληλος του Δήμου δήλωσε άγνοια του προβλήματος, παρά ταύτα κατέγραψε τα στοιχεία μας και τα στοιχεία της σύνδεσής μας «για να τα αφήσει πάνω στο γραφείο του κ. Λυμπερέα».

Λίγο η εμπιστοσύνη μας στο θεσμό της αυτοδιοίκησης σε κράτος μέλος της ΕΕ τον 21ο αιώνα, λίγο η εμπιστοσύνη μας στο αθάνατο ελληνικό φιλότιμο και (τελείως μεταξύ μας) στις μαγικές ιδιότητες του γραφείου του κ. Λυμπερέα, μας έκαναν να κλείσουμε το τηλέφωνο και να ανοίξουμε τη βρύση περιμένοντας… το νερό!  Μάταια, όμως. Ούτε νερό είχαμε, ούτε ειδοποίηση από το Δήμο ΔΜ.

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, το σκηνικό επαναλήφθηκε μόνο που αυτή τη φορά δεν απάντησε ΚΑΝΕΙΣ στο Δήμο ΔΜ.  Ας μην πούμε τίποτα για το Σάββατο…

Μιλώντας με τους γείτονες και συντοπίτες μας, μάθαμε πως το πρόβλημα δεν είναι έλλειψη νερού αλλά τα φίλτρα της δεξαμενής που εξυπηρετεί την περιοχή μας. Κάποιοι μάλιστα επέμεναν ότι το μόνο που χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα χρειάζονται 3 ώρες και 500 ευρώ. Δυστυχώς, οι γνώσεις μας δεν μας επιτρέπουν να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τον ισχυρισμό αυτό.

Το Σάββατο 30 Ιουλίου μετά από πολύωρη έρευνα την οποία θα ζήλευε και η κα Αγγελική Νικολούλη, καταφέραμε να βρούμε κινητό τηλέφωνο του Αντιδημάρχου Ύδρευσης του Δήμου ΔΜ και να μιλήσουμε μαζί του. Ενημερωθήκαμε ότι «υπάρχει πρόβλημα με το νερό» (το οποίο γνωρίζαμε ήδη) και ότι ο «υδραυλικός» (ένας υπάρχει, άραγε;) «θα το δει τη Δευτέρα». Όταν υπογραμμίσαμε ότι η Δευτέρα απέχει περί τις 40 ώρες, η απάντηση του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα ύδρευσης στον Δήμο ΔΜ (όχι για θέματα συγκομιδής τσαγιού στους πρόποδες των Ιμαλαΐων) μας μάλωσε τρυφερά: «εκεί που μένεις δεν ήξερες ότι έπρεπε να έχεις δική σου δεξαμενή?» Μετά, μας έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να προλάβουμε να τον ευχαριστήσουμε για την εποικοδομητική του συμβουλή και δεν το ξανασήκωσε ποτέ.

Ξημέρωσε μια όμορφη, ζεστή Κυριακή στο σπίτι μας στα Κουτιβέικα Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η οικογένειά μου που, ο Θεός μας φύλαξε, δεν έχει ούτε μωρά, ούτε υπερήλικες και, δυστυχώς, κακώς κάκιστα, δεν έχει ούτε δεξαμενή, προετοιμάζεται ψυχολογικά και πρακτικά.

Από Δευτέρα, θα στείλουμε το λογαριασμό των εμφιαλωμένων νερών, των μωρομάντηλων, των αντισηπτικών και, βεβαίως της δεξαμενής, προς εξόφληση στο Δήμο Δυτικής Μάνης. Και εννοείται πως θα ζητήσουμε εξαίρεση από τα δημοτικά τέλη τα οποία πληρώνουμε κανονικά 12 μήνες το χρόνο την τελευταία 20ετία για να έχουμε νερό (τί λέω τώρα…) τις 20 ημέρες των διακοπών μας. Φαντάζομαι δεν θα υπάρξει αντίρρηση.

Αντί επιλόγου, να θυμίσω στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Δυτικής Μάνης ότι ο Αντιδήμαρχος Υδρευσης είναι υπεύθυνος (;) και για θέματα πολιτικής προστασίας (βλέπε πυρκαγιές).

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Μαρία Κικιδά Θεοδωρακοπούλου
Κουτιβέικα Αβίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button