Lifestyle

Μια τρομακτική αλήθεια για τον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητο είναι μια από τις πιο μεγάλες εστίες μικροβίων, όπως υποστηρίζει έρευνα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πως αρκετές φορές μπορεί να είναι αρκετά πιο βρώμικο ακόμα και από το κάθισμα δημόσιας τουαλέτας.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, έβγαλε στο φως μερικά ευρήματα που σοκάρουν. Το τιμόνι για παράδειγμα, είναι ορισμένες φορές 4 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της λεκάνης δημόσιας τουαλέτας.

Για τα σωστά αποτελέσματα της μελέτης, οι ερευνητές υπολόγισαν την ποσότητα βακτηρίων ανά τετραγωνικό εκατοστό και άλλες φορές, τις μονάδες σχηματισμού αποικιών που ίσως υπάρχουν στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων.

https://www.thriftyfun.com/tf/Cars/Cleaning_Interior/Keeping-the-Inside-of-Your-Car-Clean.html

@thriftyfun.com

Τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως είναι και τρομακτικά. Το τιμόνι συγκεντρώνει 629 μονάδες σχηματισμού αποικιών, την ίδια στιγμή που η οθόνη των κινητών έχει μ.ο. μόλις 100, ενώ τα καθίσματα στις δημόσιες τουαλέτες 172.

Τα δυο πιο συχνά βακτήρια που συναντώνται στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων είναι το Προπιονιβακτήριο, γνωστό για τον μοναδικό μεταβολισμό του και την ικανότητα του να συνθέτει προπανικό οξύ, και ο Σταφυλόκοκκος, τα οποία μπορεί να προκαλέσει διάφορα είδη λοιμώξεων στο ανθρώπινο σώμα.

Τα διαφορετικά βακτήρια στο εσωτερικό ενός τυπικού οχήματος μπορούν αν φτάσουν ακόμα και τα 700, με τα περισσότερα να προκύπτουν από την κατανάλωση τροφών. Οπότε τρώτε όσο λιγότερο μέσα στο αυτοκίνητο και να το καθαρίζετε συχνά…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button