Ελλάδα

Μια Jaguar είναι το πιο… εξωτικό ταξί της Ελλάδας

Μπορεί από τις προτάσεις της Mercedes να μην λείπει η πολυτέλεια και η άνεση, ωστόσο, μια Jaguar XF είναι εκείνη που διεκδικεί τον τίτλο του πιο… εξωτικού ταξί που κυκλοφορεί στους δρόμους της χώρας μας.

Τα Ιωάννινα είναι γνωστά για την περίφημη λίμνη Παμβώτιδα, την πλούσια πολιτισμική παράδοση όπως και τον φυσικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής. Γι’ αυτό που ίσως που δεν είναι γνωστή η πόλη των Ιωαννίνων είναι ότι οι δρόμοι της φιλοξενούν ίσως το πιο… εξωτικό και σπάνιο ταξί στην Ελλάδα.

Όχι δεν πρόκειται για κάποια Mercedes S-Class, μιας και η γερμανική μπερλίνα δεν σπανίζει στις τάξεις των επαγγελματιών οδηγών που έχουν εστιάσει στις VIP μεταφορές, αλλά για μια Jaguar.

jaguar xf

Βαμμένη σε ένα ιδιαίτερο γκρι-μεταλλικό χρώμα, η Jaguar XF δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους λάτρεις του τετράτροχου είδους.

Πόσο μάλλον όταν η συγκεκριμένη έκδοση φέρει τα διακριτικά «S» και όλα εκείνα τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν το δυναμικό προφίλ του αυτοκινήτου.

Κάτω από το μακρύ καπό της Jaguar XF κρύβεται ο κινητήρας diesel των 3,0 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων της ZF αποδίδοντας 275 ίππους και 600 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας στο βρετανικό sedan εντυπωσιακές για τα δεδομένα του μεγέθους και του χαρακτήρα του επιδόσεις.

Jaguar XF

Σύμφωνα με την Jaguar, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα για την έκδοση του 2014 ολοκληρώνεται σε 6,6 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Αφορμή για την αναφορά μας στη Jaguar XF που εκτελεί χρέη ταξί στην πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί η απόφαση του ιδιοκτήτη της να την αποχωριστεί, δημοσιεύοντας την αντίστοιχη αγγελία με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Jaguar XF

Για την ιστορία και μόνο, λοιπόν, να αναφέρουμε ότι το βρετανικό σεντάν των πέντε μέτρων πωλείται έναντι 27.000 ευρώ έχοντας διανύσει από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα 140.000 χιλιόμετρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button