Τοπικά Νέα

ΜΟΔ Κυπαρισσίας: Ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Γυφτέα

Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κυπαρισσίας, θα εκδικασθεί η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που είχε διαπραχθεί το Φεβρουάριο του 2011 και είχε συγκλονίσει τη Μεσσηνία.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας στον κατηγορούμενο ως φυσικό αυτουργό της στυγνής δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2011 στα Γιαννιτσάνικα.

Ο 47χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για συναυτουργία σε ανθρωποκτονία και συναυτουργία σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, χωρίς να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν από τους συνηγόρους του. Ειδικότερα, το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την πρώτη πράξη και επιπλέον κάθειρξη 10 ετών για τη δεύτερη πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη το 2019, σε τυχαίο έλεγχο στο πλαίσιο διερεύνησης άλλης ποινικής υπόθεσης, ενώ είχε παραπλανήσει τις αρχές με ψεύδη ληξιαρχική πράξη θανάτου, ότι δήθεν είχε πεθάνει από το 2014, για να χαθούν τα ίχνη του.
Ο Καλαματιανός ηθικός αυτουργός της υπόθεσης αυτής έχει καταδικαστεί από το 2018 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ηθική αυτουργία σε ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.
Υπερασπιστές του 47χρονου κατηγορούμενου ήταν οι δικηγόροι Αθηνών Θεόδωρος Μαντάς και Τρύφων Βασίλαινας, ενώ συνήγοροι της οικογένειας του θύματος οι δικηγόροι Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης και Χρυσόθεμις Αμανατίδη.

 

πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button