ΓαργαλιάνοιΤοπικά ΝέαΤουρισμός

Μοναδική προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από το ταξιδιωτικό γραφείο «KALKAVOURA TRAVEL» στους Γαργαλιάνους

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

ΤΑΜΑ ΖΩΗΣ

(6ήμερη προσκυνηματική  εκδρομή)

19-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

 

6 ΗΜΕΡΕΣ -5 ΝΥΧΤΕΣ

19 Μαρτίου:  ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Αναχώρηση από τους Γαργαλιάνους ώρα 6 το πρωί με προορισμό το αερ. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.Αφιξη και συγκέντρωση  στο γκισέ της Aegean Airlines, στις 11:30.  Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το Τελ Αβίβ με την Aegean στις 13.20. Άφιξη στις 15.20 (τοπική ώρα). Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

20 Μαρτίου:  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

 Πρωινό και μετάβαση στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως όπου Θα προσκυνήσουμε και  θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού.  Επίσκεψη  στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Συνεχίζουμε για την Οδό του Μαρτυρίου όπου Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίας Άννης (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου – Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννας). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου (Μοναστήρι του Νικοδήμου), Πραιτόριο του Μαρτυρίου, όπου θα κάνουμε στάσεις  σε όλα τα σημεία   από όπου  πέρασε ο Ίσους προς τον Γολγοθά , εκεί  όπου ο Συμεών ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι στον Ιησού . Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζοντας το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας, καθώς και στους τάφους των Ιωακείμ και Άννης,  για να  προσκυνήσουμε στην θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Επίσκεψή στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκονται ο τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας.  Ακολουθεί προσκύνημα στον Τόπο Λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

21 Μαρτίου:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή. Πρώτος μας σταθμός το Φρέαρ του Ιακώβ. Το φρέαρ αυτό είναι το πηγάδι όπου συνάντησε ο Χριστός την Σαμαρίτειδα περνώντας από εκεί για να κατευθυνθεί στην Ιερουσαλήμ και όπου μαρτύρησε ο Άγιος Φιλούμενος στης 29 Νοεμβρίου του 1979, όταν φανατικοί Εβραίοι μπήκαν στον ναό και τον σκότωσαν με τσεκούρι. Συνεχίζουμε για το Όρος Θαβώρ (η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού). Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριος μετετρεψε το νερο σε κρασι.  Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ. Έπειτα θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε τους Μακαρισμούς και ευλόγησε τούς  άρτους. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μετά την Ανάσταση.   Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο.

 

22 Μαρτίου:  ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ –  ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ 

Πρωινό και μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για να συμμετάσχουμε στην Θεία λειτουργία της Κυριακής. Μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών  για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού που είναι ένας σημαντικός θρησκευτικός τόπος, για τους εβραίους ,τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνος , Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε την  επίσκεψη μας στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν δυτικό τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.   Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας .Το υπόλοιπο της ημέρας μας θα είναι ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ξενοδοχείο.

 

23 Μαρτίου : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαραντάριο Όρος  όπου ο  Ιησού Χριστός δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με την νηστεία και την προσευχή. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Συνεχίζουμε για επίσκεψή στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη. Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα παρουσία της Αγιοταφιτικής αδελφότητος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

24 Μαρτίου: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ –ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη για την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, και στην συνέχεια στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε τον τόπο όπου εκοιμήθη η Παναγία και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος, στην συνέχεια στην πατριαρχική σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, και την κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Ακολούθως θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο και θα μεταφερθούμε στη Μικρή Γαλιλαία η Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Γαλιλαίας εκεί όπου ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση και ακολούθως το Βράχο και την Μονή Αναλήψεως του Κυρίου. Στάση στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ όπου θα βγάλουμε πανοραμικές φωτογραφίες της Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας  στην ΑΘΗΝΑ.   Ωρα πτήσης 19.50 με άφιξη στο Ελ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ω΄ΡΑ 21.50   .Κατόπιν αφου γίνει ο έλεγχος  θα επιβίβαστούμε  στο  λεωφορείο που θα μας οδηγήσει πισω στους Γαργαλιάνους.

TΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ –ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Ο συνοδός της εκδρομής μπορεί να αλλάξει τη σειρά των ξεναγησεων χωρίς να παραληφθεί κάτι από το ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ. Αυτό πιθανόν να συμβεί ΔΙΌΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΖΗΤΉΣΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΤΟΝ Γ ΣΤΙΣ 22/3 ημέρα της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΗΝΗΣΕΩΣ όπου εκεί γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Αν όμως το πρόγραμμα του Πατριάρχη δεν μπορεί να υποστηρίξει  την επιθυμία μας  και μας δεχτεί άλλη μέρα τότε θα υπάρξει αλλαγή στη φορά του προγράμματος.

ΤΙΜΗ 945 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Στην Τιμή  Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο  4* στην Βηθλεέμ
 • 5 πρωινά και 5 δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα
 • Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)
 • Ξεναγός απόφοιτος της Πατριαρχικής σχολής Ιεροσολύμων
 • Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή
 • Αχθοφορικά
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Tη μεταφορά σπο τους Γαργαλιάνους στο αερ. ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και επιστροφή
 • Τα αερ. εισιτήρια από την ΑΘΉΝΑ –ΤΕΛ ΑΒΙΒ –ΑΘΗΝΑ
 • Οι φόροι των αεροδρομίων

Δεν  περιλαμβάνονται

 • Ποτά κατά τα γεύματα.
 • Προαιρετικό γεύμα  σε τοπικό εστιατόριο στις όχθες της λίμνης της Τιβεριάδα  18 Ευρώ
 • Βόλτα με καΐκι στην λίμνη της Τιβεριάδας 10 Ευρώ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 120 ΕΥΡΏ

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΛΗΓΕΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡ. ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ.

ΚΑΜΜΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΚ. 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΩΣ 13 1ΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020.

ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΜΙΟ  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ 45 ΕΥΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ.

OI ΑΕΡ ΠΤΗΣΕΙΣ   EINAI ME THN AEGEAN  ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΠΟΣΚΕΥΗ ΕΩΣ 8 ΚΙΛΑ KΑΙ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΕΩΣ 22 ΚΙΛΑ.

ΣΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΙΧΜΗΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΧ ΜΙΚΡΑ ΜΑΧΑΙΡΑΚΙΑ.

ΠΤΗΣΕΙΣ: AE 926G 19MAR 4 ATHTLV HK 30 13.20 ARRIVE 15.20

                      A3 925 G 24MAR 2 TLVATH  HK 30 19.50 ARRIVE  21.50

Σχετικά Άρθρα

1 thought on “Μοναδική προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από το ταξιδιωτικό γραφείο «KALKAVOURA TRAVEL» στους Γαργαλιάνους”

 1. Σπυριδουλα χαίρομαι για αυτό το αξέχαστο προσκυνηματικό σας ταξίδι είχα πάει πριν πολλά χρόνια και γνωρίσει τον γέροντα Χρυσοστομο Ταβουλαρεα Μανιατης στην καταγωγή. Έκτοτε 2φορες κάθε χρόνο από το Windsor 45 με 50 προσκυνητές ερχοντε και μένουν στο μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου στον Ιορδανη για 500 ευρο 10 μέρες με διατροφή. Όταν γνωρίσετε τον γέροντα είναι αδύνατον να μην ξαναπάτε Σας εύχομαι καλο προσκύνημα ο Θεός Μαζί σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.