Αθλητικά

Μούσα Τζουβάρα: Το όνομα του 18χρονου Αφρικανού ποδοσφαιριστή που πρέπει να θυμάστε – Βίντεο

Μέχρι χθες, δεν τον… ήξερε κανείς. Όμως, σε 25 λεπτά συμμετοχής ο Μούσα Τζουβάρα έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης στην Ιταλία για το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ίντερ.

«Στο μέλλον όλοι θα είναι διάσημοι για 15 λεπτά» έχει πει ο Άντι Γουόρχολ και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Μούσα Τζουβάρα. Ο 18χρονος Αφρικανός ποδοσφαιριστής της Μπολόνια πέρασε ως αλλαγή στο 65′ στην αναμέτρηση με την Ίντερ και γύρισε το ματς από το 1-0 σε 1-2 και έτσι έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης στην Ιταλία.

Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς έχανε στο Μιλάνο με 1-0 για τη Serie A, με τους γηπεδούχους να αστοχούν και σε πέναλτι, αλλά ο φορ από τη Γκάμπια ισοφάρισε στο 74ο λεπτό και ο συμπατριώτης του, Μούσα Μπάρου, έξι λεπτά αργότερα έκανε την ανατροπή.

Ο Μούσα Τζουβάρα έχει σημειώσει αξιοσημείωτη ποδοσφαιρική άνοδο τα τελευταία χρόνια, αφού βρέθηκε στην Ευρώπη πριν από τέσσερα χρόνια.

Ορφανός και με όνειρα

Ο γεννημένος στις 26 Δεκεμβρίου του 2001, μεγάλωσε χωρίς γονείς, αφού έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία και τον μεγάλωσε ο παππούς του μέχρι τα 14. Τότε αποφάσισε να πάρει το πλοίο ως ασυνόδευτος ανήλικος και διέσχισε τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία.

Η υιοθέτηση από τον προπονητή του

Μετακόμισε στην περιοχή Ποτένζα, περίπου δυόμισι ώρες νότια της Νάπολης. Η Virtus Avigliano, μια ερασιτεχνική ομάδα σε μια κοντινή πόλη της επαρχίας Ποτένζα, έδωσε στον Τζουβάρα την ευκαιρία να πάει ξανά στο γήπεδο καθώς συνέχισε να κυνηγά το όνειρό του για την κορυφαία πτήση.

Ο προπονητής της ομάδας, Βιταντόνιο Σούμα, υιοθέτησε τον Αφρικανό και έγινε ο νόμιμος κηδεμόνας του μαζί με τη σύζυγό του Λορεντάνα Μπρούνο. Η φόρμα του νεαρού υπό τον νέο του κηδεμόνα ήταν απροσδόκητα εντυπωσιακή και το όνομά του άρχισε γρήγορα να εκτείνεται πέρα ​​από την επαρχία της Ποτένζα.

Η Κιέβο Βερόνα ήταν η πρώτη που ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, αλλά υπήρχε πρόβλημα με την Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και δόθηκε μια νομική μάχη. Τελικά, δόθηκε άδεια και έγινε μέλος της ιταλικής ομάδας τον Νοέμβριο του 2017.

Ο νεότερος σκόρερ της Μπολόνια

Η Μπολόνια το περασμένο καλοκαίρι έδωσε σχεδόν 500.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Έκανε το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι Ιταλικού Κυπέλλου εναντίον της Ουντινέζε τον Δεκέμβριο και η πρώτη του εμφάνιση στην Serie A ήταν δύο μήνες αργότερα εναντίον της Ρόμα.

Όμως, το γκολ του στο ματς με την Ίντερ τον έκανε τον νεότερο σκόρερ της Μπολόνια από το 2003.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σκοράρω το πρώτο μου γκολ, το οποίο θέλω να αφιερώσω στην οικογένειά μου και σε όλους όσοι με βοήθησαν στο ταξίδι μου. Αυτό είναι ένα όνειρο για μένα και μια μέρα που θα θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου» είπε ο ποδοσφαιριστής από τη Γκάμπια.

Το ταξίδι του μόλις ξεκίνησε…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button