Ελλάδα

Μύκονος: Η σύλληψη – θρίλερ του Ρουμάνου που έκανε «ντόλτσε βίτα» με κλεμμένα λεφτά, έγινε θέμα στα ρουμανικά ΜΜΕ

Πρωταγωνιστεί στα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης η αποκάλυψη του protothema.gr για τη σύλληψη-θρίλερ του Ρουμάνου επιχειρηματία στη Μύκονο. Πρόκειται για τον Dragoș Săvulescu, ο οποίος συνελήφθη, πριν από λίγες ώρες.

Παράλληλα οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του σωματοφύλακά του. Το βεβαρημένο ποινικό μητρώο του ρουμανικής καταγωγής άντρα σε συνδυασμό με την ανεξήγητα πολυτελή ζωή συνέθεσαν ένα κινηματογραφικό σκηνικό γύρω από τον εντοπισμό του.

Η ιστορία του με τα νομικά παραπτώματα ξεκίνησε στις αρχές του 2019, οπότε είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 5,5 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση υπεξαίρεσης, μαζί με τον πρώην δήμαρχο της Κωνστάντζα, Radu Mazăre, τον Cristi Borceα, πρώην πρόεδρο της Dinamo και μαζί με άλλους κατηγορούμενους οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση συνολικά 114 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Dragoș Săvulescu μετά την απόφαση των δικαστικών Αρχών, διέφυγε στην Ιταλία, συγκεκριμένα στη Νάπολη, για να εντοπιστεί τελικά στη Μύκονο από άνδρες του Λιμενικού, οι οποίοι μαζί με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου οργάνωσαν μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Στη Μύκονο, διασκέδαζε με δύο φιλικά του πρόσωπα σε γνωστό εστιατόριο, στην περιοχή των Μύλων, ένας εκ των οποίων είναι ο προσωπικός του σωματοφυλακας. Μάλιστα είχαν νοικιάσει μια από τις πιο ακριβές βίλες του νησιού έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ για διαμονή ολίγων νυχτών.

Η εντολή για την επιχείρηση σύλληψης του Dragoș Săvulescu δόθηκε κατόπιν Ευρωπαϊκού Εντάλματος των αρχών της Ρουμανίας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για απάτη κατά του Δημοσίου.

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Σύρου με σκοπό την έκδοση του στις αρχές της Ρουμανίας. Απο σημερα το πρωι η είδηση της συλληψης του, που αποκαλυψε το protothema.gr, είναι πρώτο θεμα σε ολα τα μεγάλα μέσα ενημερωσης της Ρουμανίας τα οποια αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για τη μεγαλη επιτυχία των ελληνικών Αρχών. Θυμιζουμε οτι τον Ρουμάνο επιχειρηματία, εντοπισαν πρώτοι ανδρες του Λιμενικού Μυκόνου και σε συνεργασία με την αστυνομία του νησιού τον συνελαβαν ενώ απολάμβανε αμέριμνος το ποτό του σε ένα απο τα πιο γνωστά εστιατόρια του νησιού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button