Δήμος Μεσσήνης

Συνάντηση Καφαντάρη – Αθανασόπουλου στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συνεχάρη τον κ. Καφαντάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, καθώς η εμπειρία του θα βοηθήσει τα μέγιστα στην αυτοδιοίκηση, επιλύοντας προβλήματα και αγκυλώσεις που ταλανίζουν τον θεσμό.
Ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για αναπτυξιακά προγράμματα που αναμένεται να εξαγγελθούν, για νομοθετικές παρεμβάσεις που πρόκειται να ψηφιστούν καθώς και για το επικείμενο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο.
Λόγω της ιδιότητας του κ. Καφαντάρη ως μέλους της Επιτροπής Καθοδήγησης για το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων Οικισμών Προτεραιότητας, συζητήθηκε η διαδικασία προώθησης της πρότασης του Δήμου για την οριστική ένταξη του οικισμού Πεταλιδίου στην κατηγορία των οικισμών Γ΄ Προτεραιότητας σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1991, για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων, γεγονός που θα βοηθήσει στην υποχρεωτική χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου «Αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός Πεταλιδίου».
Ο κ. Καφαντάρης δεσμεύτηκε ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια του Δημάρχου για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Επίσης έγινε συζήτηση για την επικείμενη συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» με σκοπό την υποβοήθηση του Δήμου στην εκπόνηση σημαντικών μελετών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.
«Η δημιουργία ισχυρής αυτοδιοίκησης, θεσμικά και οικονομικά θωρακισμένης, όπου θα μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί για τους πολίτες δημιουργώντας ανάπτυξη, είναι στην κορυφή της διεκδίκησής μας ως ΚΕΔΕ», δήλωσε ο κ. Καφαντάρης.
Ο κ. Αθανασόπουλος συμφώνησε λέγοντας: «Ως Δημοτική Αρχή αλλά και εγώ προσωπικά αυτό προσδοκούμε και ελπίζουμε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ να έχουμε θετικές αποφάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρούμε επίσης δεδομένο το ενδιαφέρον του κ. Καφαντάρη για την προώθηση ζητημάτων του Δήμου μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button