Κόσμος

Νέα «επικίνδυνη αποστολή» για τα παιδιά στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Οι διασώστες ετοιμάζουν τη νέα επιχείρηση για να απεγκλωβίσουν ακόμη περισσότερα παιδιά

Ανασυντάσσουν δυνάμεις οι διασώστες στην Ταϊλάνδη, οι οποίοι ενθαρρύνθηκαν από την επιτυχία της διάσωσης 4 παιδιών και ετοιμάζονται τώρα για ακόμη μια επικίνδυνη αποστολή προκειμένου να μεταφέρουν κι άλλα παιδιά εκτός του πλημμυρισμένου σπηλαίου της Ταϊλάνδης. Λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε η νέα φάση της επιχείρησης.

Τα συνολικά 12 αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους παρέμεναν εγκλωβισμένα στο σπήλαιο επί δύο εβδομάδες.

Τα τέσσερα παιδιά έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα (την Κυριακή).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τεράστιας επιχείρησης που στήθηκε για τη διάσωση των παιδιών, οι διασώστες χρειάζονται ”περίπου 10 ώρες” για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 90 δύτες–50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Οι διασώστες αποφάσισαν να επισπεύσουν την επιχείρηση διάσωσης, παρά τους κινδύνους που αυτό έχει υπό τον φόβο τυχόν ανόδου της στάθμης των υδάτων.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button