Κόσμος

Νέα θεωρία για τη μετάδοση του κορονοϊού – Μπορεί να γίνεται από… αέρια, το συζητούν και Βρετανοί υπουργοί

Με μία νέα θεωρία μετάδοσης του κορονοϊού ασχολούνται οι Βρετανοί.

Σύμφωνα με άρθρο του πολιτικού συντάκτη της Daily Telegraph, Κρίστοφ Χοπ, υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον μελετούν νέα στοιχεία που μπορεί να αποδεικνύουν πως ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω “αερίων” σε κλειστούς χώρους, όπως αποχωρητήρια.

Μία εκ των πηγών του Χοπ ανέφερε ότι «έχουν διαβάσει “πράγματα που δείχνουν αξιόπιστα στο θέμα” από άλλες χώρες», ωστόσο συμπλήρωνε πως «οι επιστήμονες της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα ετοιμάσει δημοσίευση για το θέμα». Αποχέτευση και lockdown

Υπήρξαν επίσης «καλά τεκμηριωμένες περιπτώσεις διασποράς ασθενειών μέσω των αγωγών αποχέτευσης κατά τη διάρκεια των lockdown στο Χονγκ Κονγκ όταν η καμπή-U είχε στεγνώσει», αναφέρει η «Telegraph». Ωστόσο, προσθέτει το δημοσίευμα, η επιστήμη δεν έχει αξιόπιστα αποτελέσματα για το θέμα.

Ένας άλλος υπουργός ανέφερε στη «Telegraph» ότι καθώς ο Covid-19 είναι «ασθένεια του αναπνευστικού, η μετάδοση και η αποβολή πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο ποσοστό μέσω του στόματος και στη πραγματικότητα κυρίως μέσω της μύτης».

Τι είπε εκπρόσωπος Μπόρις Τζόνσον

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες της «Telegraph», εκπρόσωπος του Βρετανού Πρωθυπουργού ανέφερε πως δεν είχε υπόψη του τους ισχυρισμούς ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί από αέρια του πεπτικού σωλήνα. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Έχουμε τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα υπό εξέταση».

Κίνδυνος μόλυνσης από τα “αέρια”;

Οι υγιείς άνθρωποι τείνουν να αερίζονται από 5 έως 25 φορές την ημέρα και οι δοκιμές έχουν δείξει πως ο SARS-CoV-2 μπορεί να εντοπιστεί σε φρέσκα κόπρανα. Ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού μέσω “αερίων” εκτιμάταιι ότι είναι μικρότερος, αναφέρει ο Hope, διότι οι άνθρωποι φορούν εσώρουχα και ρούχα κάτω από τη μέση και αυτά λειτουργούν ως φίλτρα για τυχόν επιβλαβή σωματίδια με τον ίδιο τρόπο που το κάνει μια μάσκα προσώπου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button