Δήμος Καλαμάτας

Νέα κινητοποίηση ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για την επαναπρόσληψη των 26 απολυμένων συμβασιούχων

Με νέα κινητοποίηση σήμερα Τρίτη 23 Ιούλη συνεχίζει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας τον αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά και την άμεση επαναπρόσληψη των 26 απολυμένων συμβασιούχων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου επισημαίνεται:

    Για άλλη μια φορά,  έληξε χωρίς απόφαση η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας. Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση, παρουσία του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων απέφυγε η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αίτημα των εργαζομένων πού θα δρομολογούσε εξελίξεις σχετικά με τη  επαναπρόσληψη τους μέσω της δικαστικής οδού. Χρησιμοποιώντας διάφορα νομικά καλύμματα απέφυγαν ακόμα και να εκφράσουν την θέληση τους για σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας, παρουσία του εκπροσώπου της ομοσπονδίας Κελάρη Γιάννη, πού τους κάλεσε να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Η Ένταση ήταν τέτοια πού οδήγησε εργαζόμενο, κάτω από την πίεση της ανεργίας, να αισθανθεί δυσφορία και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο,   ευτυχώς με θετική εξέλιξη για τη  υγεία του.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι, επιθυμούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αδιαφορώντας για την μόνιμη στελέχωση των υπηρεσιών  με μόνιμο προσωπικό, απαξιώνοντας έτσι την υπηρεσία στην λογική της ιδιωτικοποίησης της.

Οι απολυμένοι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με την  συμπαράσταση του ταξικού τους Σωματείου. Ετσι σήμερα 23/7/2019, θα βρίσκονται στο πόστο τους (έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ), συνεχίζοντας την ενημέρωση των πολιτών συγκεντρώνοντας υπογραφές συμπαράστασης του δίκαιου αγώνα τους.

Στις 1,30 το Μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, μαζί με τη  επιτροπή αγώνα των συμβασιούχων απολυμένων, προκειμένου να αποφασίσουν για την  παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button