Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Νέοι γιατροί από τον Οκτώβριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στο στάδιο αξιολόγησης των αιτήσεων που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης ενός ογκολόγου για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας και εννέα γιατρών για τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Τον Οκτώβριο, το αργότερο, οι γιατροί θα έχουν αναλάβει υπηρεσία, εκτίμησε στην “Ε” ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι χρειάζονται κι άλλοι γιατροί, ενώ ανακοίνωσε επίσης πως μέσα στον Αύγουστο θα προσληφθούν 25 άτομα νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού με 2ετείς συμβάσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Μπέζος παρατήρησε ότι “βρίσκεται στην αξιολόγηση των αιτήσεων η διαδικασία για το μόνιμο ογκολόγο – παθολόγο. Θα είναι ο γιατρός που θα αναλάβει την ευθύνη για την καλή λειτουργία της Μονάδας Χημιοθεραπείας”.

Ενημέρωσε ότι στην ίδια διαδικασία βρίσκονται και οι προσλήψεις 11 γιατρών: 9 διαφόρων ειδικοτήτων για τα Επείγοντα, ενός παιδοψυχίατρου και ενός ψυχίατρου.

Ο διοικητής υπολογίζει μέσα στο Σεπτέμβριο να έχουν επιλεγεί οι γιατροί, και το πολύ τον Οκτώβριο να έχουν αναλάβει υπηρεσία.

Επεσήμανε ότι το ζήτημα της λειτουργίας των Επειγόντων “είναι από τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Χρειάζεται μόνιμους γιατρούς όλο το 24ωρο, να έχουν αποκλειστικό χώρο εργασίας τα Επείγοντα”.

Στο ερώτημα αν χρειάζονται κι άλλοι γιατροί, σημείωσε πως “ένα Νοσοκομείο που θέλει να βλέπει μπροστά, δεν μπορεί να λέει ότι δεν θέλουμε άλλους γιατρούς. Θα πρέπει να προστεθούν και άλλες ειδικότητες”. Εξήγησε ότι “οι μόνιμοι γιατροί είναι τομή για τα δρώμενα στα Επείγοντα. Είναι το πρώτο πράγμα που συναντάει ένας ασθενής που μπαίνει στο Νοσοκομείο. Ηταν η αδυναμία που είχε το ίδρυμα”.

Επίσης, μας ενημέρωσε ότι “από την επικείμενη προκήρυξη 2.000 γιατρών πανελλαδικά θα πάρει και το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Και αυτό γιατί επικουρικοί γιατροί θα φύγουν, καθώς θα τελειώσουν οι συμβάσεις τους”.

Για το νοσηλευτικό προσωπικό υπενθύμισε ότι “από το 2010, λόγω των μνημονίων, δεν έχουν γίνει προσλήψεις και είχαμε αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων”. Πληροφόρησε πως “ετοιμάζεται μεγάλη προκήρυξη. Πέρασε διάταξη που μας δίνει τη δυνατότητα, αν οι πιστώσεις του ιδρύματος το επιτρέπουν, να κάνουμε προσλήψεις. Γίνονται αιτήσεις στην 6η ΥΠΕ για νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Μέσα στον Αύγουστο θα γίνουν προσλήψεις με 2ετείς συμβάσεις. Το Νοσοκομείο μας θα πάρει 25 άτομα, 20 νοσηλευτές/τριες, 4 χειριστές ιατρικών μηχανημάτων και 1 παρασκευαστή”.

Τέλος, ο κ. Μπέζος ανέφερε ότι το 2019 θα ακολουθήσει ένα ακόμα “πακέτο” προσλήψεων.

Γιάννης Σινάπης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button