Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Νέοι μέθοδοι και τεχνικές σε διήμερο σεμινάριο χορού στην Καλαμάτα

Σε νέες μεθόδους και τεχνικές εντρύφησαν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο Sculpting Body-Images που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2021 με την Πηνελόπη Μωρούτ. Η διατομεακή καλλιτέχνης εστίασε στη δημιουργία υβριδικών έργων μέσω της σύζευξης διαφορετικών μέσων.

Το Sculpting Body-Images ήταν ένα σεμινάριο έντονης σωματικότητας, με σκοπό να προκαλέσει τα ήδη γνωστά κινητικά μοτίβα κάθε συμμετέχοντα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα δύναμη, αντοχή και ευλυγισία. Μέσω χωρικών, χρονικών και κινητικών περιορισμών, το ενδιαφέρον στρέφεται στην πολλαπλότητα και πολυπλοκότητα των «εικόνων» που μπορεί να δημιουργήσει το σώμα. Μεταφέροντας συνεχώς το βάρος από το ένα άκρο στο άλλο, εξερευνώντας την πλαστικότητα της σπονδυλικής στήλης και αποσταθεροποιώντας τη σωματική δομή, οι συμμετέχοντες – βάσει των προσωπικών τους δυνατοτήτων – κλήθηκαν να διευρύνουν τη σωματική τους αντίληψη, να εξελίξουν την κινητική τους ταυτότητα και να ανακαλύψουν, μέσω αυτής της διαδικασίας, πιθανά δραματουργικά εργαλεία για τη δημιουργία μιας παράστασης.

IMG 20211120 193220 Medium

Το επόμενο και τελευταίο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου 2021 με την Ιουλία Ζαχαράκη και το  BACK TO BASICS.

Πληροφορίες / Εγγραφές

Τηλ. 2721083086 (καθημερινά 16:00 – 20:00)

Email: dance@kalamatafaris.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button