Οικονομία

Νέο έκτακτο επίδομα με δύο όρους σε λίγους μήνες

Σχεδόν σίγουρο είναι πια πως νέος γύρος Power Pass δεν θα υπάρξει, ενώ για το Fuel Pass 3 και το έκτακτο επίδομα (επιταγή ακρίβειας) το κυβερνητικό επιτελείο «τα μασάει».

Το μόνο δεδομένο που έχουμε προς το παρόν στα χέρια μας για τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ενόψει του χειμώνα, που αναμένεται πολύ δύσκολος, είναι πως αυτά θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και πως προς το παρόν τίποτα δεν έχει «κλειδώσει».

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ οι τελευταίες πληροφορίες για τα επιδόματα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως μετά την επιστροφή από τις διακοπές του Αυγούστου, τα στελέχη της κυβέρνησης θα κάτσουν στην στρογγυλή τραπέζη και θα συζητήσουν.

Εκτός από το Fuel Pass 3, το οποίο ίσως έχει διαφορετική μορφή το Φθινόπωρο, το επιτελείο της κυβέρνησης θα εξετάσει και την επιταγή ακρίβειας, η οποία είχε δοθεί ως έκτακτο επίδομα τόσο το Πάσχα όσο και τα περσινά Χριστούγεννα,

Το νέο έκτακτο επίδομα, αν δοθεί, θα δοθεί σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ωστόσο, αυτό που περιμένουν στο υπ. Οικονομικών είναι τα στοιχεία από τα έσοδα που είχε η χώρα από τον τουρισμό, αλλά και από τη φορολογία.

Αλλάζω συσκευή: Φιάσκο! Σε ένα μήνα τέλος το voucher

Δεν πρόκειται για φάρσα. Σε ένα μήνα από τώρα λήγει η ημερομηνία για το voucher, με το οποίο θα γίνεται η αγορά νέας συσκευής στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή», και τα sms με την επιδότηση είναι άφαντα!

Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε και η κυβέρνηση προς το παρόν δεν έχει δώσει καμία νέα οδηγία για το πρόγραμμα, για τυχόν παράταση στην αγορά συσκευής λόγω της καθυστέρησης των sms.

Υπενθυμίζεται πως οι επιταγές με την επιδότηση, που μοιράστηκαν σε ελάχιστους, μπορούν να εξαργυρωθούν έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, έκτοκτε, σύμφωνα με το ΦΕΚ, ακυρώνονται.

Το τελευταίο νέο σχετικά με την επιδότηση ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορούσε στους παρόχους.

Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών

  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button