Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

To νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου άνοιξε τις πόρτες του… ωστόσο δεν το βρίσκουν

19.21.14


Μέσα στις παραλείψεις που διαπιστώνει κανείς στην περιοχή μας, σχετικά με τις πινακίδες, είναι κι άλλη μια καραμπινάτη παράλειψη σε ό,τι αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, όπου δεν υπάρχει πινακίδα στον δρόμο της Μεθώνης, προκειμένου να οδηγεί τον επισκέπτη στο φρούριο.

Αν και άργησε η μεταφορά του από το πρώην Αρχαιολογικό Μουσείο στο νέο χώρο του κτηρίου Μαιζώνος, όπου φιλοξενείται σήμερα, είναι ωραίο και πρωτότυπο θα έλεγε κανείς, αρκεί να το βρει ο επισκέπτης. Αύριο κιόλας πρέπει να τοποθετηθεί πινακίδα στην τομή του δρόμου Μεθώνης, με το δρόμο που οδηγεί στο φρούριο, γιατί ως γνωστόν κόσμος άρχισε να μπαίνει στον τόπο μας και έχει την πρόθεση να πληρώσει 6 ευρώ για να επισκεφθεί το φρούριο και άλλους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται μέσα σε αυτόν.

Να σημειωθεί εδώ ότι στο σημείο τομής των δρόμων που προαναφέρθηκαν υπάρχει πινακίδα που σε κατευθύνει στο παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο, δηλαδή εντελώς αντίθετα. Αλλη επιπλέον παράλειψη: Αυτή η πινακίδα πρέπει να αφαιρεθεί. Γινόμαστε ρεζίλι.

Με την ευκαιρία των παραπάνω σημειώσεων πρέπει να γίνει και μια αναφορά στην ανάδειξη του φρουρίου Πύλου, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στον αρχαιολόγο Γεώργιο Παπαθανασόπουλο. Ο ιδρυτής της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων επέλεξε το φρούριο της Πύλου το 1982 προκειμένου να ιδρυθεί εδώ το Κέντρο Ερευνών Υποβρύχιας Αρχαιολογίας. Ετσι ξεκίνησε η αναστήλωση και συντήρηση του φρουρίου Πύλου που σήμερα είναι γνωστό, τουλάχιστον στην πατρίδα μας. Επιπροσθέτως δεν μπορεί να λησμονήσει κανείς ότι ο Παπαθανασόπουλος έδωσε “ψωμί” -κατά το κοινώς λεγόμενο- στην Πύλο και στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν στοιχεία τα οποία αποτελούν εξαίρεση σε ό,τι αφορά την οικονομία του τόπου μας όταν άλλες περιοχές μαράζωναν. Ο γράφων είχε την τύχη να υπηρετήσει 33 χρόνια στον χώρο αυτό από το 1979 πριν ακόμη ξεκινήσουν τα έργα. Γνωρίζοντας λοιπόν την ιστορία εκ των έσω προτείνει στον Δήμο Πύλου ο δρόμος που οδηγεί στο φρούριο από την διασταύρωση του δρόμου της Μεθώνης να πάρει το όνομα του Γεωργίου Παπαθανασόπουλου, διότι η Πύλος του οφείλει και ακόμα δεν τον έχει τιμήσει προσηκόντως. Δεν θέλουμε αλεξιπτωτιστές ευεργέτες δήμαρχε! Θέλουμε όποιος προσέφερε σε τούτο τον τόπο να τιμηθεί τα μέγιστα γιατί το αξίζει.

Τάκης Αλεξάκης στην εφημερίδα “Ελευθερία”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button