Τοπικά Νέα

Νίκας: Αν κυβερνούσαν άλλοι και πουλιόταν η ΔΕΗ δεν θα είχε μείνει πεζοδρόμιο όρθιο…

 

8f1dbb67d898ba8257e125569764c743_XL


Αν δεν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ θα κλείσει, υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου υποστήριξε το ψήφισμα που κατέθεσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, η οποία στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ (τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους), για δικαιώματα και παροχές που πρέπει να διασφαλιστούν στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός της ευρύτερης συναίνεσης, όπως ανέφερε, σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «με άλλες συνθήκες δεν ξέρω αν θα είχε μείνει πεζοδρόμιο όρθιο», εννοώντας προφανώς ότι δεν θα μπορούσε κάποια άλλη κυβέρνηση να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία…

Το ψήφισμα εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γεωργακίλας, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και οι παροχές προς την κοινωνία και συγκεκριμένα η απόδοση του λιγνιτόσημου στην στο Δήμο Μεγαλόπολης (και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου), καθώς και η τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη.

Ο δήμαρχος υπερθεμάτισε όσον αφορά τους όρους που έθεσε ο Κώστας Γεωργακίλας, καθώς επίσης υιοθέτησε την πρότασή του για τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής που θα παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν ο Κώστας Γεωργακίλας από τη μείζονα μειοφηφία και από την πλειοψηφία η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος.

Πάντως ο δήμαρχος τόνισε ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε τις ιδιωτικοποιήσεις» και υποστήριξε ότι υπάρχει όφελος για το κράτος από την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, του αεροδρομίου, της Ολυμπιακής, του λιμανιού του Πειραιά. Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΗ και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν ιδιωτικοποιηθεί δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να υπάρχουν εάν έμεναν στο Δημόσιο γιατί οι χωρίς μέτρο διορισμοί από τους πολιτικούς και οι απαιτήσεις των συνδικαλιστών τις είχαν φέρει σε τραγική κατάσταση, η οποία επιβάρυνε υπέρμετρα τον Έλληνα φορολογούμενο.

Ο Δημήτρης Φαββατάς, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, τόνισε ότι δεν φταίνε οι συνδικαλιστές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες και επισήμανε στο δήμαρχο ότι όσες έχουν ιδιωτικοποιηθεί έχουν αγοραστεί από κρατικές και όχι ιδιωτικές επιχειρήσεις της Γερμανίας (αεροδρόμια), της Ιταλίας (σιδηρόδρομος) και της Κίνας (λιμάνι Πειραιά).

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης,  Δημήτρης Οικονομάκος, τόνισε ότι την πλευρά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση φέρνει εις πέρας τη βρώμικη δουλειά, την οποία δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ. Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την αντίδραση της αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας και αναπληρώτριας γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίας Βεργινάδη.
Στ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button