Πολιτική

Να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας της Μεσσηνίας ζητεί ο Αλ. Χαρίτσης

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

« Να ενισχυθούν τώρα οι δημόσιες δομές υγείας της Μεσσηνίας που δοκιμάζονται από την έξαρση της πανδημίας»

Με αφορμή την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας του νομού μας από την έξαρση των κρουσμάτων και την επιστολή αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για άμεση ενίσχΑυση των δημόσιων δομών υγείας, Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ο Βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε επείγουσα κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο Αλ.Χαρίτσης ζητά από τον Υπουργό Υγείας τις άμεσες ενέργειες του για την επείγουσα στελέχωση και την πλήρωση όλων των κενών θέσεων στα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και παράλληλα ζητά την διακοπή των μετακινήσεων ιατρών από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο Καλαμάτας, γεγονός που πρακτικά υποβαθμίζει και αποδυναμώνει πλήρως την πρωτοβάθμια φροντίδα στην περιφέρεια του νομού μας.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα υποστελεχωμένα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του νομού.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας σχετικά με την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας που αφορά την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δομές υγείας του νομού Μεσσηνίας εξ αιτίας των έντονων πιέσεων που δέχεται το σύστημα λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων και των ασθενών που καλείται να εξυπηρετήσει. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας μεταξύ άλλων ζητά την άμεση στελέχωση των κενών θέσεων των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και των Κέντρων Υγείας του νομού με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να σταματήσουν οι μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που πρακτικά αποδυναμώνουν και υποβαθμίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Καταθέτων Βουλευτής

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button