Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Να ολοκληρωθεί η αποχέτευση σε Φιλιατρά, Αγία Κυριακή, Αγρίλη ζητούν Δριμής – Παρασκευόπουλος

Δημήτρης Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας)

 

Η πόλη των Φιλιατρών απόχτησε Βιολογικό Καθαρισμό πριν από τριάντα χρόνια, περίπου. Πρώτη πόλη μετά την Καλαμάτα στο νομό.

Το 60% και πλέον, όμως, των Φιλιατρών δεν έχει συνδεθεί ακόμα με το δίκτυο αποχέτευσης, με αποτέλεσμα τα λύματα να διοχετεύονται στους αγωγούς ομβρίων ή σε βόθρους, κυρίως μη στεγανούς.

Σε ότι αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων δεν γνωρίζουμε να έχει άδεια λειτουργίας και έγκριση περιβαλλοντικών όρων σε ισχύ. Ούτε έχουν γίνει οι αναγκαίες εργασίες εκσυχρονισμού της ύστερα από τόσα χρόνια.

Οι οικισμοί της Αγίας Κυριακής και του Αγρίλη υπήρξαν και παραμένουν σπουδαία εξαγωγικά κέντρα. Αναπτύσσονται οικιστικά και συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών.

Για τους παράλιους αυτούς οικισμούς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με λίγα χρήματα.

Να δρομολογηθούν μελέτες εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης και αγωγού μεταφοράς στη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων των Φιλιατρών.

Η σύνδεση ολόκληρης της πόλης με το δίκτυο αποχέτευσης, η αδειοδότηση και ο εκσυχρονισμός της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα Φιλιατρά, αλλά και η λειτουργία αποχέτευσης σε Αγία Κυριακή και Αγρίλη είναι πρώτιστης σημασίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος και του παραλιακού μετώπου της Δ.Ε. Φιλιατρών.

Υ.Γ. Είναι αστείο και συνάμα προκλητικό να γράφουν πιστώσεις 50.000 ευρώ για αχρείαστες εργασίες αποφράξεων και να μην «ωριμάζουν» μελέτες αναγκαίων έργων, όπως της αποχέτευσης. Τους γνωρίζουμε, αν δεν το ξέρουν, πως ο δήμος διαθέτει δύο αποφρακτικά οχήματα, πυροσβεστικά 4χ4 αλλά και τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε έσχατη ανάγκη.

Σοβαρευτείτε. Σεβαστείτε τα δημόσια χρήματα. Ιεραρχήστε ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button