Κόσμος

ΝΑSA : Χρειαζόμαστε μια διαστημική ασπίδα πριν είναι αργά

O αστροναύτης και πιλότος της διαστημικής αποστολής «Apollo 9», Ράστι Σβάικαρτ, προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος σύγκρουσης αστεροειδή με τη Γη, θα μπορούσε να εξαφανίσει τη ζωή στη Γη. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι για να αποσοβηθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Russia Today», ο Ρώσος αστροναύτης της NASA δήλωσε ότι «Οι αστεροειδείς περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Γη, αλλά, αργά ή γρήγορα, η Γη και ο αστεροειδής θα διασταυρωθούν».

«Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε την τροχιά του, απλώς να αλλάξουμε την ώρα άφιξής του σε αυτό το σημείο», προσθέτει.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν, ο Σβάικαρτ υποστήριξε ότι:

«Υπήρξαν μαζικές εξαφανίσεις στο παρελθόν… Επομένως, ναι, μια πόλη μπορεί να καταστραφεί, μια ήπειρος μπορεί να καταστραφεί και η ζωή στον πλανήτη μπορεί να καταστραφεί. Ο πολιτισμός είναι πολύ εύθραυστος, ειλικρινά. Έτσι, δεν χρειαζόμαστε πολλά για να καταστρέψουμε τον πολιτισμό».

Ο ίδιος υπενθύμισε την πτώση μετεωρίτη στο Τσελιαμπίνσκ, στη Ρωσία, το 2013, από την οποία δεν σκοτώθηκε κανείς ως εκ θαύματος.

Ο Ρώσος αστροναύτης ο οποίος περάσει 241 ώρες στο διάστημα στην αποστολή «Apollo 9» έσπευσε να επισημάνει ότι :

«Δεν είναι απαραίτητο να τινάξουμε στον αέρα το εισερχόμενο αντικείμενο, όπως ο Μπρους Ουίλις στην ταινία «Αρμαγεδδών». Το μόνο που πρέπει να κάνουμε, λέει, είναι να «το επιβραδύνουμε ή να το επιταχύνουμε λίγο, χρησιμοποιώντας τη διαστημική τεχνολογία, ώστε να φτάνει ελαφρώς μπροστά από τη Γη ή πίσω από τη Γη».

Ο Ράστι είναι συνιδρυτής μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης, της B612 Foundation, η οποία υποστηρίζει την δημιουργία μιας παγκόσμιας αμυντικής ασπίδας.
Μαζί με άλλους αστροναύτες όπως ο Δρ Έντουαρντ Λου και αστρονόμους όπως Χάρολντ Ρέιτσμα, στόχος τους είναι να αφυπνίσουν επιστήμονες και εθνικές κυβερνήσεις προκειμένου να συνεργαστούν για έναν τρόπο εκτροπής των αστεροειδών με την βοήθεια μιας αμυντική ασπίδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button