Πολιτική

ΝΔ: Οι τέσσερις “δελφίνοι” που προετοιμάζονται για την μετά Μητσοτάκη εποχή

Η υπόθεση των υποκλοπών έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον στη ΝΔ για τη διαδοχή Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τους επαΐοντες περί τα νεοδημοκρατικά, τέσσερις είναι οι «δελφίνοι» για την μΜ (μετά Μητσοτάκη) εποχή:

-Ο πρώτος είναι ο 63χρονος Νίκος Δένδιας, ο «καραμανλικός» υπουργός Εξωτερικών που ήταν στη λίστα παρακολουθήσεων αλλά μέχρι σήμερα, εκτός από κάποιες σιβυλλικές διαρροές και δηλώσεις, έχει στην πραγματικότητα σιωπήσει. Πάντως, ο Νίκος Δένδιας εδώ και πολύ καιρό έχει “υψώσει” το ανάστημά του και κινείται σαν να είναι… μόνος του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σαν να είναι ανεξάρτητο στέλεχος που παίζει το δικό του “παιχνίδι”, εκμεταλλευόμενος την καθόλου ευκαταφρόνητη θέση την οποία κατέχει, μέσω της οποίας  Εκτός αυτού, έχει τον τρόπο του να δημιουργεί εντυπώσεις και να βρίσκεται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, ενώ με αυτά που λέει κυρίως κατά της Τουρκίας, έχει δείξει ότι στα Εθνικά Θέματα δεν μασάει τα λόγια του. Κι αν προστεθεί το σημερινό διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι, ό “απόλυτος κυρίαρχος” έχει κάποιους λόγους να ανησυχεί… Ωστόσο, για το θέμα των υποκλοπών, ο Νίκος Δένδιας μέχρι αυτή την ώρα έχει σιωπήσει κάτι που δείχνει ότι δεν επιθυμεί κάποια ανοιχτή, τουλάχιστον, σύγκρουση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

-Η δεύτερη είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη,  η οποία έμεινε εκτός κυβέρνησης Μητσοτάκη και έκτοτε έχει περάσει στο “αντάρτικο”. Κόρη του  βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη και ανιψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, διαθέτει πολλά προσόντα: Προέρχεται από ισχυρή πολιτική οικογένεια, έχει επιχειρηματικές “πλάτες” και, βεβαίως, είναι γυναίκα.  Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι, η Όλγα Κεφαλογιάννη, σε αντίθεση με τον Νίκο Δένδια, μίλησε δημοσίως για το θέμα των υποκλοπών και σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον Κυρ. Μητσοτακη, τόνισε ότι  «το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ». Είναι κοινό μυστικό ότι η κ. Κεφαλογιάννη έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο σε εκδήλωση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια, είχε ρίξει τις πρώτες προειδοποιητικές βολές για τις υποκλοπές, προκαλώντας έντονη δυσφορία στο Μαξίμου.

-Η τρίτη είναι η Νίκη Κεραμέως, η οποία η εμπειρία της ως πολιτικός, δεν είναι ανάλογη με των προαναφερθέντων, όμως παρουσιάζει ένα δυναμικό προφίλ, έχοντας παράλληλα, “δυνατές” επαφές, χαρακτηριστικά που της δίνουν το… δικαίωμα να θεωρείται ένας από τους “δελφίνους”. Επίσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Νίκη Κεραμέως έχει αποκτήσει καλούς φίλους στην πρεσβεία των ΗΠΑ, λόγω της θέσης της ως Υπουργού Παιδείας και της συνεργασίας ελληνικών και αμερικανικών Πανεπιστημίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, το 2019 συμμετείχε στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Ελβετία. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κεραμέως θεωρείται πολιτικό “τέκνο” του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, μετά την υπουργοποίησή της έχει βρεις διαύλους επικοινωνίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη και έχει ανοίξει δική της περπατησιά, κρατώντας αποστάσεις από τον πρώην πρωθυπουργό.

-Ο τέταρτος “δελφίνος”, ο υπουργός Τουρισμού, ο Βασίλης Κικίλιας, που παρότι τα θαλάσσωσε ως υπουργός Υγείας στην πανδημία, μετακινήθηκε σε ένα προνομιακό υπουργείο, φαίνεται ότι δεν ξεχνά, τουλάχιστον στα λόγια, το γεγονός ότι δεν βρέθηκε εκτός κυβέρνησης ή έστω σε κάποια δύσκολη υπουργική… σκοπιά. Γι’ αυτό και πρόσφατα δήλωσε ότι «ο μόνος που αγαπάει τους Έλληνες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», αποκηρύσσοντας απ΄ ό,τι φαίνεται το “Σαμαρικό” του παρελθόν. Άλλωστε, οι πληροφορίες λένε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό οι σχέσεις τους είναι παγωμένες εδώ και καιρό, με τον ίδιο να επιχειρεί να πάρει θέση στην επόμενη ημέρα της ΝΔ μέσω και της μεγάλης “μάχης” για την πρωτιά στην Α΄ Αθηνών με την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

 1. Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ , ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .

  ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ , ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΨΩΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ .

  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ & ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ .

  ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ , ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΣΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

  ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΟ Η ΓΝΗΣΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΠΕΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ , ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ , ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΡΙΖΑ / ΠΑΣΟΚ . ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΚΤΑΡΜΑΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ.

  Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ Η ΘΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ & ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Η ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΝΔ . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ”ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ” ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΤΑΞΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ .

  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 , ΗΤΟ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ & Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΟΚΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ .

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΣΟΚ , ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΓΝΗΣΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΣΟΚ , ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ .

  ΕΛΛΗΝ ΔΕΞΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

  Της Γνησιας Δεξιάς

  Της Εθνικης Παραταξεως

  Της Γνησιας Νεας Δημοκρατιας

 2. ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ .

  Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ , ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .

  ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ , ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ.

  ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ !

  ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ , ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ .

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΞΙΟΙ , ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ .

  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

 3. ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΔΕΞΙΟΙ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ & ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ & ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΧΩΡΑΣ.

  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ / ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ & ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΥΓΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ .

  ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ .

  ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !

  ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ 2019 ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ .

  ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .

  Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΜΕ , ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΜΕ , ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΤΩΡΑ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button