Αθλητικά

Νόβακ Τζόκοβιτς – Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του

Προς απέλαση οδεύει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς η Αυστραλία ανακοίνωσε την απόφασή της για τη βίζα του Σέρβου τενίστα.

Ο ελληνικής καταγωγής υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ανέτρεψε την απόφαση του Δικαστηρίου της Μελβούρνης και έκανε χρήση της εξουσίας που διαθέτει, ακυρώνοντας τη βίζα του κορυφαίου τενίστα, ο οποίος πλέον δεν έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Australian Open.

Οι δικηγόροι του Σέρβου ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει πιθανότατα εντός του Σαββατοκύριακου. Εάν το δικαστήριο δεν δικαιώσει τον Τζόκοβιτς, θα απελαθεί αμέσως από τη χώρα.

 

Το σκεπτικό του υπουργού

Ο κ. Χοκ δήλωσε ότι έκανε χρήση της εξουσίας του, σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης, για να ακυρώσει τη βίζα που κατείχε ο Τζόκοβιτς «για λόγους υγείας και καλής τάξης».

Το σημαντικότερο κομμάτι της ανακοίνωσης είναι εκείνο που αφορά τη συνοριοφυλακή της Αυστραλίας. Ο δικαστής ουσιαστικά είχε αδειάσει τις Αρχές για να στηρίξει την απόφασή του την περασμένη Δευτέρα, όμως στην ανακοίνωσή του ο Χοκ ξεκαθαρίζει ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και μάλιστα τους ευχαριστεί γι’ αυτό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Morrison είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία COVID-19».

 

Η παραδοχή του Τζόκοβιτς

Σημειώνεται πως η παραδοχή του Σέρβου τενίστα ότι, παρ’ όλο που ήξερε πως νοσούσε από κοροναϊό δεν έμεινε σε καραντίνα, είχε κάνει τις τελευταίες ημέρες ακόμα και φανατικούς υποστηρικτές του να τον κατακρίνουν.

Η ιατρική εξαίρεση, τα λάθη στην ταξιδιωτική φόρμα, η παραβίαση του σερβικού πρωτοκόλλου για την COVID και οι αντιφάσεις στις ημερομηνίες των τεστ είχαν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών της Αυστραλίας.

Ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, παραδέχτηκε ότι γνώριζε πως έχει προσβληθεί από κοροναϊό όταν φωτογραφήθηκε για γαλλικό ΜΜΕ, αλλά το έκανε «για να μην απογοητεύσει τον δημοσιογράφο», ενώ παραδέχτηκε ότι αφού είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα φωτογραφήθηκε με παιδιά.

Σε ό,τι αφορά το λάθος στην ταξιδιωτική δήλωση επέρριψε την ευθύνη στον ατζέντη του και εξέφρασε τον σεβασμό του προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

«Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Οπεν της Αυστραλίας. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε όλοι και θα έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button