Υγεία

Ξέρετε κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα;

Η οδοντόβουρτσα είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα προσωπικής υγιεινής που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Αποτελεί ωστόσο, ένα αντικείμενο που πολλές φορές ξεχνάμε να αντικαταστήσουμε ενώ θα έπρεπε καθώς οι ίνες της οδοντόβουρτσας φθείρονται με την καθημερινή χρήση στο βούρτσισμα και μετά από κάποιο διάστημα δεν προσφέρουν πλέον επαρκή καθαρισμό των δοντιών από τη μικροβιακή πλάκα.

Επιπλέον οι φθαρμένες ίνες χάνουν την στιλπνότητα τους με αποτέλεσμα να συγκρατούν ανάμεσα τους υπολείμματα τροφών και μικροοργανισμούς καθιστώντας ακατάλληλη την οδοντόβουρτσα. Κάθε πότε, λοιπόν, θα πρέπει να την αλλάζουμε; Οι ειδικοί συμβουλεύουν κάθε 3-4 μήνες ανεξάρτητα από τη φθορά που έχουμε παρατηρήσει.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που θα πρέπει να την αλλάζουμε ακόμη πιο σύντομα. Μετά από ένα κρύωμα, γρίπη, ή στοματίτιδα. Όσο καλά και αν ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσα σας κάποια μικρόβια θα παραμείνουν.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει πάντα να την αλλάζετε μετά από ένα κρύωμα, γρίπη ή άλλη ασθένεια του αναπνευστικού. Το ίδιο ισχύει και μετά από μια μυκητίαση ή άλλη μορφή στοματίτιδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button