Τοπικά Νέα

Ξεκινά σήμερα για το ετήσιο συνέδριο των Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων στην Costa Navarino

Με τρεις μισθωμένες πτήσεις της Aegean από Βερoλίνο, Φρανκφούρτη και Μόναχο θα φτάσουν σήμερα Πέμπτη στη Μεσσηνία οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες για την ετήσια συνάντηση της γερμανικής βιομηχανίας τουρισμού DRV που θα φιλοξενηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του ΕΟΤ και συγκεκριμένα από σήμερα έως την Κυριακή στην Costa Navarino.

Το συνέδριο οργανώνουν από κοινού ο ΕΟΤ και ο Σύνδεσμος των Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA/ FedHATTA, σε συνεργασία με το Γερμανικό Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο DRV.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό, αποτέλεσμα της επιτυχημένης διεκδίκησης της διοργάνωσης από τον ΕΟΤ σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Αegean Airlines, την ΤΕΜΕΣ A.E.

H γερμανική τουριστική αγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη “δεξαμενή” επισκεπτών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 έγιναν 3,7 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ.

Η διοργάνωση του ετήσιου Συνεδρίου DRV στη Ελλάδα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές. Επίσης θα συμβάλλει δυναμικά στην προβολή του ελληνικού Συνεδριακού Τουρισμού και στην ενδυνάμωση της εικόνας της χώρας μας ως τόπου διοργάνωσης συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων με διεθνή απήχηση. Γεγονός που αποτελεί βασικό άξονα της Στρατηγικής του ΕΟΤ για το έτος 2021.

Το συνέδριο DRV
Το ετήσιο συνέδριο DRV (Σύνδεσμος Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων ) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, με αρκετούς προορισμούς διεθνώς να λαμβάνουν μέρος ως υποψήφιοι για τη φιλοξενία του. Πρόκειται για ένα συνέδριο με μακρά ιστορία, όπου οι συμμετέχοντες θεωρούνται διαμορφωτές γνώμης και προώθησης προορισμών. Αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 450 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα γερμανικά έντυπα, με φυσική παρουσία, καθώς και μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων διαδικτυακά λόγω των επιδημιολογικών περιορισμών.

Ο ΕΟΤ, ως επίσημος κρατικός φορέας που εκπροσωπεί τον ελληνικό τουρισμό παγκοσμίως, θα έχει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίμα της τουριστικής περιόδου 2021 στη «μετά- covid εποχή» και να προετοιμάσει το έδαφος για τη διατήρηση αλλά και την ανοδική του πορεία στις επερχόμενες τουριστικές περιόδους, στη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ευρώπης.

Το συνέδριο θα διοργανωθεί σε υβριδική μορφή με στόχο τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και θα πλαισιώνεται από δράσεις εμπειριών στις γύρω περιοχές, με στόχο να προβληθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προορισμού.

Με πρωτοβουλία, μάλιστα, της διοίκησης του ΕΟΤ θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και άλλων Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να προβληθεί συνολικά η Ελλάδα στη γερμανική αγορά.

Μιλώντας σχετικά ο γ.γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε: «Η επιλογή της Ελλάδας για τη φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου DRV αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για τη χώρα μας. Η επίσκεψη επαγγελματιών τουρισμού της Γερμανίας και κορυφαίων τουριστικών συντακτών ανοίγει νέες προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας σε μία από τις σημαντικότερες αγορές μας διαχρονικά. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε, λόγω της πανδημίας, καταφέραμε να συμφωνήσουμε για τη διεξαγωγή του μεγάλου αυτού γεγονότος τον Οκτώβριο στη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΤΕΜΕΣ, την Aegean Airlines και το HATTA/FedHATTA, καθώς χωρίς τη δική τους συμβολή και συνεργασία δε θα ήταν δυνατή η επίτευξη συμφωνίας. Είμαι βέβαιος ότι θα βάλουμε όλοι τα δυνατά μας και θα καταφέρουμε τη διεξαγωγή μιας ασφαλούς και επιτυχημένης διοργάνωσης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button