Οικονομία

Ξεκινούν αύριο οι χειμερινές εκπτώσεις

Από αύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις που αναμένεται να δώσουν τονωτική ένεση στην αγορά. Η περίοδός τους θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Με την ευκαιρία αυτή οι Εμπορικοί Σύλλογοι μας καλούν να προσέχουμε κάποιες λεπτομέρειες στην αγορά προϊόντων. Συγκεκριμένα: Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπόρους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 (1η Κυριακή των εκπτώσεων), τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00΄ – 18:00΄ ενώ τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου ο Ε.Σ.Α. προτείνει να λειτουργήσουν από τις 12:00΄ έως τις 18:00΄ και όχι από τις 9:00΄, δεδομένου ότι τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα λειτουργούν, παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών.
Ο Ε.Σ.Α θα διεκδικήσει την επίλυση θεμάτων, όπως η κατάργηση του αναποτελεσματικού θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, του γραφειοκρατικού και τιμωρητικού πλαισίου για θέματα εργασίας, που περιορίζει τις προσλήψεις και κρατάει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη και πολλών άλλων προβλημάτων που προϋποθέτουν όραμα και όχι κόστος!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button