Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ξενάγηση στην Αρχαία Μάλθη και το Κάστρο Μίλα για παιδιά και μεγάλους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων

Η επικοινωνιακή δράση  «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», όπως σημειώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, “συντονίζεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α., στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας στην παρακάτω δράση:

Κυριακή  29 Μαΐου 2022 και ώρα 10.00-12.00 π.μ.:

Περιήγηση στην Ακρόπολη και το θολωτό τάφο της Μάλθης και

επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο του Μίλα Δήμου Οιχαλίας».

Η δράση αφορά παιδιά και ενήλικες. Πρόκειται για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης (συνδυασμός πεζοπορικής διαδρομής  και μετακίνησης με αυτοκίνητο ή λεωφορείο) που περιλαμβάνει χωμάτινη διαδρομή από και προς την Ακρόπολη και το θολωτό μυκηναϊκό τάφο της Μάλθης. Στη συνέχεια θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στο μεσαιωνικό κάστρο του Μίλα.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με διάφορους εθελοντές, ομάδες και συλλόγους της Μεσσηνίας που έχουν σχέση με την πεζοπορία, την άθληση και τη φύση.

Η διαδρομή αναδεικνύει την διαχρονική σχέση των σημερινών οικισμών με τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των μνημείων, καθώς θα υλοποιηθεί σε τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους, με πλούσιο ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν. Η ξενάγηση στα μνημεία (Ακρόπολη – θολωτό τάφο Μάλθης και Κάστρο Μίλα) θα πραγματοποιηθεί από αρχαιολόγους της Εφορείας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό στη διάρκεια του εορτασμού:

27210 22534, 27210 63100 (Σ. Α. Φριτζίλας – Κ. Γερολύμου)

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: efames@culture.gr

Σημείο και ώρα συνάντησης: 9:30 π.μ. Αρχαιολογικός χώρος Μάλθης

11.30 π.μ. Κάστρο Μίλα”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button