Αγροτικά

Οδηγίες για τις πληρωμές σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών

Οδηγίες σε σχέση με την διαδικασία πληρωμής του Μέτρου 9 που επιδοτεί την σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020 εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πρόκειται για σχετική εγκύκλιο που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» και, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως σε σχέση με τις αιτήσεις μερικής και τελικής πληρωμής, η οικονομική στήριξη στον δικαιούχο χορηγείται σε ετήσια βάση με τη μορφή στήριξης (κατ΄ αποκοπή ενίσχυση) που αποτελεί ποσοστό επί της ετήσιας εμπορεύσιμης αξίας των προϊόντων της ομάδας παραγωγών ή οργάνωσης παραγωγών μετά την έκδοση της απόφασης έγκρισης του αιτήματος στήριξης.

Ο αριθμός και ο τρόπος πληρωμής των δόσεων καταβάλλεται στο δικαιούχο μετά την έκδοση της Απόφασης Ένταξης και την υποβολή σχετικής αίτησης πληρωμής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική ΥΑ.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν εγκριθεί πιστώσεις 15 εκατ. ευρώ για το μέτρο 9 και επίκεινται πληρωμές. Προηγήθηκε η ανάρτηση διαύγεια σχετικής απόφασης έγκρισης πίστωσης.

Στην απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τη διάθεση πίστωσης ποσού €15.000.000,00 (δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ) από την Σ.Α.Ε. 082/1 και ιδιαίτερα από το έργο με Κωδικό 2019ΣΕ08210050, με τίτλο «ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (ΜΕΤΡΟ 09)», προκειμένου να καταβληθούν οι οικονομικές ενισχύσεις σε δικαιούχους του μέτρου».

Συνοδευτικά αρχεία

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button