Πολιτική

Οι αναίτιες προκλήσεις συνεχίζονται από τον κ.Νίκα και τον κ. Αναστασόπουλο στη Μεσσηνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Οι αναίτιες προκλήσεις συνεχίζονται από τον κ.Νίκα και τον κ. Αναστασόπουλο στη Μεσσηνία. Η μελετητική ετοιμότητα και η σωστή αναπτυξιακή στόχευση της Περιφερειακής Αρχής κ.Τατούλη, δυσκολεύει ως φαίνεται τον κ. Νίκα και τους συνεργάτες του, που χωρίς να έχουν καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον τόπο μας, μιλούν αορίστως για δήθεν μεγάλα έργα που αυτοί θα προωθήσουν.

Χθες ο πολυφωτογραφημένος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης στη Μεσσηνία του κ.Νίκα , κ.Αναστασόπουλος που σε λίγο θα καταγράψει ρεκόρ φωτογραφιών, συνεντεύξεων και δελτίων τύπου, θέλοντας να ξεπεράσει το δικό του προηγούμενο ρεκόρ συνεντεύξεων στη Νομαρχία, όταν σε διάστημα 14 ημερών θητείας, έχει στείλει άπειρα δελτία τύπου, φωτογραφίες και συνεντεύξεις ( πάνω από 30 περίπου ) για ασήμαντα θέματα και χωρίς να έχει αναφερθεί σε κάποιο έργο που έχει σχεδιάσει και  προτίθεται να υλοποιήσει η νέα Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να ξεδιπλώσει τον δικό της ( κρυφό άραγε; ) αναπτυξιακό σχεδιασμό, χτύπησε και πάλι.

Συγκεκριμένα, φωτογραφήθηκε στο ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΦΡΑΓΜΑ, ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί, μάλιστα από το Μάιο του 2017 έχει ήδη γεμίσει νερό και με στόμφο που δεν του αναλογεί, ανέφερε πως η νέα Περιφ. Αρχή, επιταχύνει τις διαδικασίες για το Φιλιατρινό φράγμα. Αφορμή, μία τυπική διαδικασία αυτοψίας της Ανεξάρτητης Αρχής Φραγμάτων, προκειμένου να εγκρίνει το φάκελο που η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη είχε αποστείλει για την πλήρωση του φράγματος. Παραπληροφορεί συνειδητά τους πολίτες, καίτοι γνωρίζει πως όλες οι ενέργειες που φυσικά υποχρεωτικά έχουν και τυπική συνέχεια, έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τον Πέτρο Τατούλη και τους συνεργάτες του.

Έχουν παραδοθεί- για να μην ακούσουμε κι αυτό- και τα 4,3 χιλιόμετρα που ενώνουν τα Φιλιατρά με τη Χριστιανούπολη, η γέφυρα στη λίμνη Ντοπόλη Χριστιανούπολης και ο φωτισμός της εν λόγω οδού.  Για την Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα, λίγα έμειναν να κάνει σχετικά με την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου του Φιλιατρινού φράγματος.

Ο πολυφωτογραφημένος Αντιπεριφερειάρχης, μάλιστα, συνεχίζοντας το μαραθώνιο συνεντεύξεων κλπ, τόλμησε να προχωρήσει και σε νέα παραπληροφόρηση, ανήμερα της εορτής του Σταυρού, σχετικά με τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος, ξεχνώντας να αναφέρει πως έχουν ήδη ΕΝΤΑΧΘΕΙ στο ΠΑΑ 2014-2020, με προϋπολογισμό 45.880.000 ευρώ και με τίτλο «Αρδευτικά δίκτυα αξιοποίησης φράγματος λεκάνης Φιλιατρινού Ν.Μεσσηνίας»  αφού ωρίμασαν διοικητικά και μελετητικά από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αν θέλουν  ως νέα Περιφ. Αρχή να προσφέρουν Υπηρεσίες στον τόπο, ας ενημερώσουν τάχιστα τον κ.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βορίδη , για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών από πλευράς του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης, διότι εμείς ως Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, κάναμε απόλυτα το καθήκον μας .

Δυστυχώς συνεχίζεται η προσπάθεια οικειοποίησης της δουλειάς και του μόχθου της δικής μας ευθύνης, ελλείψει δικού τους προγράμματος και θέσεων.

Επειδή στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ακούστηκαν πολλά και διαστρεβλωτικά σχετικά με τα έργα ΕΣΠΑ στη Μεσσηνία, θέλω να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου, πως ο δρόμος ΜΕΣΣΗΝΗ-ΕΥΑ-ΛΑΜΠΑΙΝΑ μπορεί να μην εντάχθηκε στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, λόγω ενστάσεων που διατύπωσε η τότε Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, εντάχθηκε όμως στο τρέχον ΕΣΠΑ , όπως και ο δρόμος ΦΙΛΙΑΤΡΑ –ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ .

Ας μπει όμως ένα τέλος στη διαρκή παραπληροφόρηση, ας δουλέψουν το δικό τους πρόγραμμα και όταν κάποτε το εμφανίσουν, αν πράγματι είναι προς όφελος της Μεσσηνίας θα είμαστε μαζί σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Πελοπόννησος άξιζε καλύτερα .

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ –

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- Πρώην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button